Bill Gates heeft een luxueuze villa aan de oevers van Lake Washington bij Seattle. Rechts de binnenkant van een Bombardier BD-700 Global Express, een privévliegtuig zoals hij er eentje bezit.
Volledig scherm
Bill Gates heeft een luxueuze villa aan de oevers van Lake Washington bij Seattle. Rechts de binnenkant van een Bombardier BD-700 Global Express, een privévliegtuig zoals hij er eentje bezit. © RV/Konstantin von Wedelstaedt

Van luxueuze villa’s en dure schilderijen tot slimme investeringen: hier stak Bill Gates zijn fortuin in

Bill Gates verzamelde sinds de oprichting van Microsoft in 1975 een gigantisch fortuin. Dat zal verdeeld worden, nu hij en zijn vrouw Melinda de scheiding hebben aangekondigd. Maar hoeveel bezit Gates nu eigenlijk? En waar heeft hij zijn geld allemaal ondergebracht? Een overzicht.

4 reacties

  • gino vanhassel

    3 jaar geleden
    lol 8.000.000 euro en de opmerkingen hier is precies of dat niets is, indien ze dit erven aan de leeftijd van 30 jaar kunnen ze zonder interesten 444 euro per uur op doen, of 13.333 euro per maand dit is zonder iets te doen al meer dan 6x het gemiddeld maandinkomen. En dit gedurende 50 jaar.
  • Carmen De Gussem

    3 jaar geleden
    Gates is misschien super slim op zijn gebied maar met iemand met zo een mentaliteit zou ik niet getrouwd willen zijn.Heb je dan als kind zo'n super rijke vader en je krijgt nog niet wat elk kind vandaag de dag krijgt als het financieel mogelijk is.Zijn vrouw heeft groot gelijk dat ze hem alleen laat met zijn wiskunde raadsels en rare ideeën .
  • André Mortier

    3 jaar geleden
    Tonnen respect voor deze man: als nurd amper studies afgemaakt, en samen met jeugdvriend S.Ballmer Microsoft uit het niets opgericht. Vandaag 100.000 mensen tewerkstellen en al 40 miljard aan goed doelen uitgegeven(vooral aan onderzoek).
  • Thierry Willems

    3 jaar geleden
    voor de kinderen dan goed dat hij scheid,zo kan de mama toch haar deel aan haar kinderen nalaten ,toch nog 1 normaal van de 2