Direct naar artikelinhoud
NieuwsCulinair

Sterrenrestaurant in New York wordt veganistisch

Het restaurant Eleven Madison Park met drie Michelinsterren.Beeld Getty Images

Sterrenrestaurant Eleven Madison Park in New York heeft besloten om alleen nog maar veganistische gerechten op de kaart te zetten. Volgens het restaurant is de huidige voedselketen ‘niet duurzaam’ genoeg.

Dat schrijft eigenaar Daniel Humm op de website van het restaurant. Het restaurant met drie Michelinsterren verbant alle dierlijke producten uit de keuken en gaat bij de heropening op 10 juni werken met een plantaardig menu. In totaal is het restaurant vijftien maanden dicht geweest. Het zal dus even wennen worden voor vaste gasten die na lange tijd weer het restaurant kunnen bezoeken. 

‘Het was duidelijk dat we na alles wat we het afgelopen jaar hebben meegemaakt, niet hetzelfde restaurant konden openen,’ schrijft Humm na het moeilijke coronajaar waarin hij veel tijd had om na te denken. 

Niet duurzaam genoeg

Hij is blij met de beslissing om alleen nog maar een plantaardig menu te serveren waarin geen dierlijke producten gebruikt worden. De huidige voedselketen is volgens hem in ‘meerdere opzichten niet duurzaam genoeg’.

De afgelopen tijd heeft het personeel in de keuken hard gewerkt om gewend te raken aan de nieuwe manier van werken, zegt Humm. ‘We kijken ernaar uit om deze reis met u te delen.’

Twitter bericht wordt geladen...