Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). © BELGA

Beke voorstander van coronapas vanaf 11 juli: “Als iedereen de kans heeft gehad zich te laten vaccineren, moeten we vrijheid teruggeven”

Komen er versoepelingen voor wie reeds gevaccineerd is, of niet? Volgens Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) moet dat kunnen, op voorwaarde dat die versoepelingen er pas komen eens iedereen die dat wil, de kans kreeg om zich te laten vaccineren. “Ik vind dat de pro’s doorwegen op de contra’s”, zegt hij daarover in VTM Nieuws. Na advies van de Gems-experten zal het Overlegcomité volgende week waarschijnlijk een beslissing nemen over eventuele versoepelingen voor gevaccineerden.

229 reacties

  • birgit vanderest

    3 jaar geleden
    ik ben voorstander van c4 voor deze heer. al een wedde die in de begroting kan gegooid worden.
  • Fonny Labie

    3 jaar geleden
    Dat de overheid zoals in UK dan eerst verantwoordelijkheid neemt voor mogelijke bijwerkingen van de vaccins
  • Paul Derycke

    3 jaar geleden
    Een vaccinatiepas is een meer dan terechte zaak. Want keuze impliceren ook bepaalde consequenties. Iedereen heeft de kans op een vaccin. Als men deze kans niet grijpt, moet men ook beseffen dat er bepaalde gevolgen zijn. Zoals een aantal beperkingen voor wie het vaccin weigert. Dus een coronapas is een correcte maatregel.
  • jan boden

    3 jaar geleden
    En op basis van welke wetgeving denkt Beke dat te kunnen beslissen ? Hij treedt alle dagen de grondwet met zijn voeten en wij laten dat allemaal zo maar gebeuren.
  • Maddy De Keyser

    3 jaar geleden
    Vaccinatiepaspoort moet onmiddellijk gegeven worden als ge de 2de vaccinatie hebt gekregen. De ouderen willen nog genieten van de korte tijd die hen nog rest.
  1. De vaccinatieteller: hoeveel Belgen zijn intussen gevaccineerd tegen het coronavirus? Hoe zien de regionale verschillen eruit?
    Vaccinatieteller

    De vaccinatie­tel­ler: hoeveel Belgen zijn intussen gevacci­neerd tegen het coronavi­rus? Hoe zien de regionale verschil­len eruit?

    De grootschalige vaccinatiecampagne in ons land is achter de rug. Deze zomer konden in principe alle meerderjarige Vlamingen en alle 12- tot 17-jarigen die dat wensten volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Uiteraard kan wie wil zich nog altijd laten inenten en er worden ook nog boosterprikken gezet voor de meest kwetsbare groepen. Hoeveel Belgen zijn nu deels of volledig beschermd, en zijn er regionale verschillen? Hier vindt u alle relevante cijfers en gegevens in één handige teller.
  2. N-VA wil groeinorm gezondheidszorg aanpassen aan economische realiteit: “Warme zorg met gezond verstand”
    19

    N-VA wil groeinorm gezond­heids­zorg aanpassen aan economi­sche realiteit: “Warme zorg met gezond verstand”

    N-VA wil de komende vijf jaar een groeinorm voor het budget voor gezondheidszorg behouden, maar die moet wel worden afgestemd op de economische realiteit. De groeinorm stelt een limiet aan de begrotingsdoelstelling voor de verplichte ziekteverzekering. Zo toont het percentage aan met hoeveel procent het budget voor de gezondheidszorg jaarlijks mag stijgen bovenop de gezondheidsindex. Met dit standpunt, waarmee de partij onder meer de wachtlijsten en financiering wil aanpakken, trekt de partij naar de verkiezingen. Het doel is te komen tot een “warme zorg met gezond verstand”.