REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Geen avondklok meer en minder beperkingen op contacten: deze privileges krijgen gevaccineerde Duitsers

Duitsers die volledig gevaccineerd zijn of hersteld van een Covid-19-besmetting, zullen worden vrijgesteld van een aantal strenge coronamaatregelen. De regering van bondskanselier Angela Merkel heeft daarvoor een nieuw wetsvoorstel opgesteld. Premier Alexander De Croo (Open Vld) liet al weten dat zoiets bij ons ook kan op termijn, maar alleen als iederéén de kans heeft gekregen om zich te laten vaccineren.

37 reacties

  • ludo Everars

    3 jaar geleden
    Ik heb de Belgische vrijheid niet nodig om mijn vrijheid te nemen nadat ik gevaccineerd ben . Wanneer ik welkom ben in andere landen is genoeg voor mij .
  • robertrand walraedt

    3 jaar geleden
    Alle vrijheden terug als je gevaccineerd bent. Op voorwaarde dat de rest de kans kreeg. Diegenen die niet willen gevaccineerd worden moeten een betalende pcr test voorleggen. Logisch toch
  • Patrick de meersman

    3 jaar geleden
    logisch toch . Wie gevaccineerd is kan het niet meer oplopen en zal dan ook meer sociale contacten kunnen hebben . Zij die niet gevaccineerd zijn lopen wel risico maar dat is hun eigen keus (Als iedereen de mogelijkheid heeft om te vaccineren) en die moeten wel leren leven met beperkingen en dit voor hun eigen gezondheid.
  • Yannick Peeters

    3 jaar geleden
    Pure illlegale discriminatie want ook na je vaccins kan je anderen besmetten. Waar zijn ze in godsnaam toch mee bezig. Dacht dat de slavernij voorgoed was afgeschaft.. Marcel Goossens, je hebt groot gelijk.
  • Mark Vandebroecke

    3 jaar geleden
    En België wil weer katholieker dan de paus zijn ? Geef de gevaccineerden wat vrijheid terug.