EPA
Volledig scherm
© EPA

De cijfers achter de ‘cash clash’: oliedollars zorgen voor ongeziene bedragen, PSG in één zomer 100 miljoen meer waard

Champions LeagueOoit was voetbal ‘The Beautiful Game’, het duel tussen Manchester City en PSG is vanavond toch vooral ‘The Money Game’. We nemen u mee voor een blik achter de schermen in de ‘cash clash’ van meer dan 3 miljard euro. 

10 reacties

  • Tom De Ketelaere

    3 jaar geleden
    Ik werk 40u per week en verdien jaarlijks 32000 brutto
  • Marc Formesyn

    3 jaar geleden
    Graag tax op inkomen clubs en spelers zoals voor elke "gewone" werkmens ! Geen gedoogbeleid !
  • Dirk Jansen

    3 jaar geleden
    Al die bedragen , en dan willen ze nog geen RSZ betalen !
  • Dries Dumoulin

    3 jaar geleden
    Tja wat verwacht je van die olieshjeiks ze stoppen hun geld liever in prestige projecten en bling bling inplaats van onderwijs en welzijn wetensschapplijke vooruitgang voor hun volk geen enkele arabier met nobelprijs ! voor hen is niet kennis macht maar geld
  • Geert Vlasschaert

    3 jaar geleden
    Of hoe geld niets meer overlaat van de sport en er een attractie van maakt.
  1. Kevin De Bruyne en Kylian Mbappé vliegen uit: de controversiële relatie tussen de luchtvaart en de Champions League
    PREMIUM
    2

    Kevin De Bruyne en Kylian Mbappé vliegen uit: de controver­siële relatie tussen de luchtvaart en de Champions League

    Kevin De Bruyne is bij Manchester City promomodel voor Etihad Airways. Qatar Airways dekt het salaris van Kylian Mbappé bij PSG. Op het shirt van Axel Witsel bij Atlético prijkt een miljoenensponsor die nog niet van de grond kwam. Vliegmaatschappijen uit het Midden-Oosten stuwen vijf van de acht kwartfinalisten in de Champions League budgettair naar ongekende hoogtes. Wat zoekt de luchtvaartindustrie echt in het voetbal? Hoeveel miljoenen worden er betaald voor een plaats op een truitje van Real Madrid of Barcelona? En waarom is die sponsoring vandaag zó omstreden?
  2. KIJK. De ‘Griddy’ van Jérémy Doku, het dansje waar zelfs Engelse analist Carragher zich (zonder succes) al aan waagde
    3

    KIJK. De ‘Griddy’ van Jérémy Doku, het dansje waar zelfs Engelse analist Carragher zich (zonder succes) al aan waagde

    De lof van Pep Guardiola na RB Leipzig - Man City in de Champions League was niet voor Jérémy Doku (21), maar voor Rico Lewis, zijn 18-jarige alleskunner. “De beste speler die ik ooit getraind heb”, sprak Pep. Maar met zijn viering na de 1-3 veroverde de Rode Duivel wel de harten van de jonge fans, niet in het minst op de sociale media. Maak kennis met ‘The Griddy’, waar zelfs de Engelse analist Jamie Carragher (45) zich al aan waagde.