©  ISOPIX

AS Roma gaat op zoek naar vervanger voor coach Paulo Fonseca: “Ik heb alles gegeven”

Paulo Fonseca stopt op het einde van het seizoen als trainer van AS Roma. Dat bevestigt de club dinsdag. De 48-jarige Portugees coacht het team sinds de zomer van 2019. Daarvoor was hij drie seizoenen aan de slag bij het Oekraïense Shakhtar Donetsk.

Bron: BELGA

Vorig seizoen eindigde Roma als vijfde in de Serie A en plaatste zich zo voor de Europa League. Daarin staan de Romeinen donderdagavond voor een zware opdracht in de terugwedstrijd van de halve finales. Op eigen veld moeten ze een 6-2 achterstand tegen Manchester United ophalen.

In de Serie A staat Roma met nog vier speeldagen te gaan op de zevende plaats. Een ticket voor de play-offronde van de nieuwe Conference League lijkt nog het hoogst haalbare.

“De voorbije twee jaar hebben we hoogtes en laagtes meegemaakt, maar ik heb altijd alles gegeven voor deze club en deze stad. Een stad die altijd zo gastvrij is geweest”, zegt Fonseca. “Er staan nog enkele belangrijke matchen op het programma die we willen winnen en daar zullen we alles voor geven.”

Als vervanger voor Fonseca wordt de naam van Maurizio Sarri genoemd. De ex-trainer van Napoli en Chelsea zit sinds afgelopen zomer zonder werk na zijn ontslag bij Juventus.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer