Ugur Sahin, CEO van BioNTech
Volledig scherm
Ugur Sahin, CEO van BioNTech © BELGAIMAGE

BioNTech-baas rekent op productie 3 miljard doses coronavaccin, koeling vaccins wordt makkelijker

Pfizer en BioNTech kunnen dit jaar bijna 3 miljard doses van hun coronavaccin produceren. Topman Ugur Sahin van het Duitse biotechbedrijf BioNTech heeft dat dinsdag gezegd. Eerder gingen de twee bedrijven nog uit van 2,5 miljard doses, maar sindsdien is de productie verder opgeschaald.

5 reacties

  • Alfred Bleck

    3 jaar geleden
    Als ze nu nog niet weten vanwaar de toekomstige vaccins zullen moeten komen begrijp ik er niets van. Behalve een betrouwbare productie biedt de mRNA technologie ook nog het voordeel van snel tegen nieuwe virus varianten aangepast te kunnen worden. De politieke invloed van AstraZeneca en Johnson&Johnson zal wellicht nog te groot blijven om te worden genegeerd.
  • Henri Levich

    3 jaar geleden
    Met de prijs die Belgie betaald betekent dit een inkomen van meer dan 36 miljard euro op 1 jaar.
  • Martin Van Tendeloo

    3 jaar geleden
    Gelukkig nog 1 firma die zijn beloofde leveringen nakomt. Misschien even geen kritiek op alle big pharma!
  • Peter Van Weereld

    3 jaar geleden
    Die denkt aan zijnde portemonnee, uiteraard!! Weg met de vaccins!! Zeker NIET verplichten, zoals een coronapaspoort ook niet verplicht mag worden!!!
  • Steven Hamerlinck

    3 jaar geleden
    Men zou veel beter Covaxin gebruiken, dit werkt tegen alle varianten van het virus net omdat het niet op mRNA gebaseerd is. Veel goedkoper te produceren en kan in een frigo bewaard worden (en dus ook gemakkelijker te vervoeren / distribueren).