Madeleine McCann zou 18 jaar worden: “Dit jaar bijzonder pijnlijk”

Op 12 mei zou Madeleine McCann, het in de Portugese Algarve mysterieus verdwenen meisje, 18 jaar worden. Haar ouders hebben nog steeds niet de hoop op een weerzien opgegeven. “Wij klampen ons vast aan de hoop, hoe klein die ook mag wezen, dat wij Madeleine zullen terugzien”, schrijven Kate en Gerry McCann op hun website.

Bron: BELGA

“Maddie” (3) verdween op 3 mei 2007 uit het vakantieappartement dat haar ouders hadden gehuurd in de Ocean Club in Praia da Luz in de Algarve. Dat gebeurde toen de ouders wat verderop met vrienden zaten te eten.

Sindsdien ontbreekt elk spoor. Tegen een Duitse verdachte die in zijn land een celstraf in een andere zaak uitzit, is nog geen aanklacht geformuleerd.

“Elke (maand) mei is hard, een herinnering aan vorige jaren, aan gemeenschappelijke jaren, die verloren of gestolen zijn”, schrijft het ouderpaar verder. “Dit jaar is het bijzonder pijnlijk omdat wij Madeleines achttiende verjaardag zouden vieren.”

De ouders bedankten de autoriteiten die ondanks de coronapandemie het onderzoek voortzetten. “Zoals wij dikwijls hebben gezegd, wij moeten weten dat er met onze wonderlijke dochter is gebeurd, wat het ook is.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER