Vlaams minister van Begroting Matthias Diependaele.
Volledig scherm
Vlaams minister van Begroting Matthias Diependaele. © BELGA

Minister Diependaele: "Afschaffen woonbonus zeer efficiënte besparingsmaatregel”

Vlaams minister van Begroting Matthias Diependaele noemt het afschaffen van de woonbonus een efficiënte besparing, die tot voorbeeld kan dienen voor de nieuwe begrotingsoefening die eraan komt. De minister wil het begrotingstekort immers halveren tegen het einde van de legislatuur.

66 reacties

  • Anoniem

    3 jaar geleden
    De woonbonus is één van de cadeautjes van de regering Verhofstadt die op termijn onbetaalbaar zijn geworden, hetzelfde met de groene stroomcertificaten en de over gesubsidieerde dienstencheque, renovatie premies. Alle maatregelen hebben ons al veel geld gekost, gratis bestaat enkel voor degene waarvoor de wetten op maat geschreven zijn, degene die veel tijd en geld hebben om alles na te pluizen waarvan ze kunnen van genieten. De rekening komt wel, maar zolang de buur betaald is andere tevreden.
  • Jan gypers

    3 jaar geleden
    Heel goede maatregel. Er is teveel geld bij de burgers waardoor de huizenprijzen stijgen.Ze stijgen omdat mensen klaar staan om steeds meer te betalen.En de nieuwe verkoopmanier via internet jaagt de prijzen nog hoger.
  • Pat Debal

    3 jaar geleden
    De N-VA pluimt hier de burgers langs alle kanten
  • Ken Grootjans

    3 jaar geleden
    Met n-va zijn belastingverminderingen een exclusiviteit voor de rijke elite. Eigenlijk willen ze iedereen belasten aan het maximum, zonder aftrekken zoals alleenstaanden. Dat loopt al vlug op tot 70%, want ook RSZ bijdragen zijn meer belastingen daar de rechten die deze verzekeringen openen worden afgebouwd.
  • Gunter Nuyens

    3 jaar geleden
    Één regering in België is meer dan genoeg, de andere afschaffen dat zou pas een goede besparing zijn.