Radio- en televisiefiguur Zaki (76) wil dat zijn generatie, de babyboomers, hun stem kunnen laten horen over hoe hun leven in het woonzorgcentrum aangenamer kan gemaakt worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Radio- en televisiefiguur Zaki (76) wil dat zijn generatie, de babyboomers, hun stem kunnen laten horen over hoe hun leven in het woonzorgcentrum aangenamer kan gemaakt worden. © Wannes Nimmegeers

INTERVIEW. Zaki: “Hoog tijd dat senioren hun zeg krijgen over hoe we hun leven in woonzorgcentra kunnen verbeteren”

Radio- en televisiefiguur Zaki (76) slaakt een noodkreet in naam van zijn generatie, de babyboomers. Hij vindt het godgeklaagd dat senioren, toch het zwaarst getroffen door de coronacrisis, amper gehoord worden omtrent de kwaliteit van onze woonzorgcentra. Daar heerst volgens Zaki al te vaak een doodse stilte en hij acht de tijd rijp voor een debat. Want de bejaarden van morgen zijn niet van gisteren. “Humor en rock-’n-roll moet er zijn, geen verzorger die zegt ‘Zakietje, gaat ge uw boterhammetje opeten?’”

12 reacties

  • P Van Haute

    2 jaar geleden
    Kompleet akkoord Zaki waar is de tijd dat je opnames deed bij ATM .
  • Jan Van de Velde

    3 jaar geleden
    Op de openbare na, zijn alle woonzorgcentra eigendom van private inrichtende machten die minstens break even moeten draaien. De bewoners hebben geen inspraak in de kwaliteit van de dienstverlening maar zijn vrij in de keuze van het wzc waar ze hun intrek nemen. WZC moeten voldoen aan de erkenningsnormen van de Vlaamse gemeenschap. Als een inrichtende macht iets meer of beter doet dan die normen, is dit haar beslissing waarvoor zij dan betaalt uit haar opbrengst.
  • Jean Donny

    3 jaar geleden
    Helemaal mee eens! Proficiat Zaki
  • LUC VERHOEVEN

    3 jaar geleden
    Heel juist opgemerkt door Zaki is het verkleinwoord "tje"=vernederend,te min,niet van tel.Dat dit meer personeel en middelen vergt voor de WZC is niet noodzakelijk.Een beetje minder betutteling (vroeg in bed),meer vrijheid (dat vragen de jongeren toch ook) en meer respect zou al veel helpen in de ouderenzorg.Zet de ouderen niet bij het vuilnis wij zijn ook mensen.Aandacht voor de ouderen.Als we willen zijn we een politieke macht.
  • Albert de Lovendeghem

    3 jaar geleden
    Iedereen die werkt én leeft in een WZC weet beslist wat beter kan. Alleen wie gaat het betalen? De inwoners, de staat, de familie, de ...? Te weinig personeel, te weinig animaties, te weinig uitstappen, te weinig nachtzorg, te weinig variatie in maaltijden,... dit kost allemaal extra geld om op te lossen. De bewoners hebben nu al het geld niet. Terwijl de meeste WZC nu al privé zijn én dus winst moeten maken.