Direct naar artikelinhoud
NieuwsBrussel

► Tientallen Brusselse jongeren achtervolgen agent in burger en vallen hem aan: ‘Totaal onaanvaardbaar’

Illustratiebeeld.Beeld Photo News

Brusselse jongeren hebben maandagavond een politieman van de zone Brussel-Zuid in elkaar geslagen. Dat meldt Het Nieuwsblad.

, en

Bekijk hier de beelden:

Video wordt geladen...

Een politieman in burger was maandagavond rond 18.45 uur aan het wandelen vlak bij het Jacques-Franckplein in Sint-Gillis. Plots achtervolgden ongeveer veertig jongeren de dertiger. Volgens Het Nieuwsblad sloegen ze de politieman in elkaar met stokken, een kruk en een honkbalknuppel. De politieman is zeven dagen werkonbekwaam. Hij is niet levensgevaarlijk gewond geraakt. De beelden, verkregen via Het Nieuwsblad, bekijkt u hierboven.

Uiteindelijk konden enkele handelaars uit de buurt tussenkomen. Het Nieuwsblad bericht dat de politieman mogelijk werd toegetakeld uit wraak voor het harde politieoptreden tijdens La Boum 2. De politie vermoedt eerder dat spanningen tussen groepen jongeren van het Jacques Franckplein en de nabijgelegen Marollen hebben meegespeeld. “De sfeer tussen die twee groepen is er de laatste dagen gespannen”, aldus politiewoordvoerster Sarah Frederickx. “Mogelijk heeft dat er iets mee te maken gehad.”

De politieman was tijdens de aanval niet aan het werk. Jongeren op het plein herkenden hem toen hij in burgerkleding voorbijwandelde. De agent, die voor de lokale antioverlastbrigade Uneus werkt,  is op het plein een ‘bekend gezicht’. Sint-Gillis, en dus ook het Jacques Franckplein is zijn normale werkterrein. De politie patrouilleert regelmatig op het plein. Het plein staat bekend voor overlast vanwege hangjongeren. Er wordt ook drugs verhandeld op het plein. De politie is er in het verleden ook al geviseerd door jongerenbendes.

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden noemde het incident op Twitter “totaal onaanvaardbaar”. “De Brusselaars verdienen dit niet”, klinkt het.

Twitter bericht wordt geladen...