© Sven Dillen

© Yorick Jansens

thumbnail: null
thumbnail: null

Sterrenkok Luc Bellings koopt frituur

Sterrenkok Luc Bellings verhuist niet ver nadat hij op 24 juni zijn restaurant Aan Tafel in Rapertingen (Hasselt) sluit. Hij ruilt zijn witte villa langs de Luikersteenweg voor restaurant-frituur Marjac, nog geen honderd meter verderop. Als alles volgens plan verloopt zullen Bellings en zijn vrouw Brigitte er in augustus hun nieuwe zaak openen. “Ik kan er nog niet veel over zeggen, maar het klopt dat we naar daar verhuizen”, bevestigt Brigitte Bellings.

Geert HOUBEN/Dirk JACOBS

Half januari maakte chef-kok Luc Bellings bekend dat hij zijn toprestaurant Aan Tafel inruilt voor een kleinere zaak, ook in Hasselt. Zelfs ook in Rapertingen, blijkt nu. Bellings trekt uit zijn bekende witte villa op de Luikersteenweg 358 en trekt in een voor Hasselaren even bekende hoeve: restaurant Marjac, op huisnummer 366.

Marjac

Aan Tafel werd opgekocht door iemand die er een verzekerings- en bankfiliaal in gaat openen. “Dat was een bod waardoor we nog eens alles op een rijtje gezet hebben”, aldus Luc Bellings. En dus verhuizen hij en zijn vrouw Brigitte naar restaurant Marjac, dat bij vele Hasselaren nog gekend is als frituur Marjac. “Het compromis is getekend”, zegt Brigitte Bellings. “We gaan er nog verbouwingswerken in uitvoeren om dan in augustus te openen. Later communiceren we hier meer over. Ook over de naam”, zegt Brigitte Bellings.

Een zaak met twee Michelinsterren zoals nu zal het zeker niet zijn. “Na dertig jaar willen mijn vrouw en ik ons meer quality time permitteren”, verklaarde Luc Bellings (52) eerder. “Gastronomie op dit niveau is enorm zwaar. We beginnen een kleinere zaak en willen er à la tête du client koken. Bovendien zullen de prijzen ook wat vriendelijker worden.”

Brand

Bellings’ nieuwe handelspand met ingericht appartement staat intussen al tweeëneenhalf jaar leeg nadat een brand de bij- en hoofdkeuken zwaar beschadigde. Het was toen de tweede keer dat er vuur uitbrak in de zaak. Op nieuwjaarsdag 2006 overkwam uitbater Gert Van den Bossche dezelfde ellende. Hij kon toen rekenen op hulp van de buren, Luc Bellings incluis.

Van den Bossche is blij dat er opnieuw gekookt zal worden in de Marjac. “Na twee zware branden op acht jaar tijd, had ik echt niet meer de goesting om Marjac nog eens zelf te heropstarten. Maar het is een schitterend pand en ik wens onze opvolgers er echt alle plezier. Zelf zijn mijn vrouw en ik ondertussen aan de slag in Mal bij Tongeren, waar we maaltijdboxen voor senioren klaarmaken. Hoe graag we het ook deden, een restaurant is voorlopig niet meer aan ons besteed”, besluit Van den Bossche.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer