Direct naar artikelinhoud
NieuwsZaak-El Kaouakibi

‘We vinden het zeer hard en onrechtvaardig’: personeel Let's Go Urban is job kwijt

Het Urban Center van Let’s Go Urban op het Kiel in Antwerpen. De ontslagen medewerkers hoeven niet te rekenen op het stadbestuur.Beeld Wouter Van Vooren

De zeven medewerkers van Let’s Go Urban (LGU), het jongerenproject van Sihame El Kaouakibi, staan op straat. Dat ze het nieuws over hun ontslag via de pers moesten vernemen, zet kwaad bloed. ‘We vinden het zeer hard en onrechtvaardig.’

“Ik ben daar eerlijk over en het is pijnlijk: maar in eerste instantie moeten wij er als stad voor zorgen dat Kras de werking kan voortzetten en dat er een toekomst is voor al die jongeren. De medewerkers van LGU maken daar geen deel van uit.”

Het LGU-personeel verslikte zich maandag in hun ochtendkoffie bij het lezen van een interview met Jinnih Beels (Vooruit) in Het Nieuwsblad, waarin de schepen voor Jeugd zich uitlaat over hun lot. Voor Beels is het duidelijk: zij hoeven niet automatisch te rekenen op een baan bij de opvolger van het geplaagde jongerenproject.

Het schepencollege zette vorige week de samenwerking met LGU definitief stop. Omdat de jongeren uit de wijk Kiel hiervan niet de dupe mochten worden, is aan Kras Jeugdwerk (dat net als LGU in het Urban Center is gevestigd) gevraagd om een tijdelijk aanbod te creëren. Op termijn gaat de stad via een open oproep op zoek naar een nieuwe speler die een project rond ‘urban culture’ moet uitwerken.

In een gezamenlijke post op Instagram – we zochten tevergeefs naar individuele reacties – hekelen de medewerkers van LGU de gang van zaken. “De stad blijft ons team negeren en we zijn helaas echt einde verhaal. We vinden het zeer hard en onrechtvaardig hoe dit gebeurd is. Het breekt ons hart.”

Intussen lijkt een faillissement van LGU onafwendbaar. Voorlopig bewindvoerder Annemie Moens, die nog tot het einde van de maand aanblijft, gaf eerder al aan dat ze een vordering tot faillissement zou opstellen, als er geen nieuwe inkomsten worden gevonden.