Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Florian Van Eenoo Photo News

HET DEBAT. Welke mogelijke versoepelingen moeten aan het coronapaspoort gekoppeld worden?

In Denemarken werd vorige maand al een coronapaspoort gelanceerd met versoepelingen voor gevaccineerden. Ook Duitsland volgt. In ons land wil Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) eveneens een coronapaspoort invoeren. Belgische experten werken momenteel aan een advies dat zal worden doorgestuurd naar de beleidmakers en ministers die een beslissing zullen nemen. Wat denk jij? Welke mogelijke versoepelingen moeten aan het coronapaspoort gekoppeld worden? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.

66 reacties

  • Frankie A S Goethals

    3 jaar geleden
    Stop met het gezever over privacy! Het vaccinpaspoort moet voor diegenen die volledig gevaccineerd zijn toegang geven tot alle binnenactiviteiten; toneel, optredens, shows, film, sport, fitness, restaurant, etc. Idem voor alle buitenactiviteiten vanaf een 1ste vaccinatie. Géén vaccin = géén vrijheid, poepsimpel!
  • Charity Swinnen

    3 jaar geleden
    Niks zo overroepen als privacy. Men doet hier precies of uw grootste geheimen worden op tafel gelegd. Als iedereen de kans gehad heeft, voor mij graag een vaccinatiepaspoort. Welke versoepelingen? Geen mondmasker dragen in aanwezigheid van andere gevaccineerden, toegang tot andere landen en terugkeer zonder quarantaine,
  • Maxime Witters

    3 jaar geleden
    Ik ben voor een vaccinatie paspoort. Dit is m.i geen discriminatie. Tot op heden werden bijna meer dan 70 % van de 65-plussers gevaccineerd, behalve in bepaalde grootsteden, en Unia verschuilt zich weer achter taalproblemen, godsdienstige overtuiging etc. Waarom moet de meerderheid zich weer aanpassen aan die minderheid ; als die mensen hier willen genieten van ons leven dan moeten ze maar onze taal leren ipv halstarrig hun eigen taal verder te spreken. Ik dacht trouwens dat dit bij wet vastlag.
  • ADRIEN VANDEBUSSCHE

    3 jaar geleden
    Ik wil het zeker maar ik wil wel wachten tot iedereen de kans heeft om zich te laten vaccineren
  • Eric Leysen

    3 jaar geleden
    Pure discriminatie. Vaccineren kan niet verplicht worden, mensen die niet gevaccineerd willen worden kunnen dus ook niet uitgesloten worden van bepaalde evenementen of reizen. De rechtbanken gaan werk hebben als dat paspoort er komt. De vrijheid om te bepalen wat er in mijn lichaam wordt gespoten gaan ze in Brussel en Europa niet afnemen.