Bart Somers (Open Vld), Vlaams minister van Binnenlands Bestuur.
Volledig scherm
Bart Somers (Open Vld), Vlaams minister van Binnenlands Bestuur. © BELGA

Vakbond haalt scherp uit naar Somers over personeelsbesparing bij Vlaamse overheid: "Hij moest zich schamen”

Er werken vandaag 809 personeelsleden minder bij de Vlaamse overheid dan bij de start van de regeerperiode. Daarmee zit Vlaanderen op 56 procent van de vooropgestelde personeelsbesparing van 1.440 ambtenaren tegen 2024, zo blijkt uit cijfers die minister Bart Somers (Open Vld) vanochtend vrijgaf. De socialistische vakbond is echter niet te spreken over de “euforische aankondiging”. “Minister Somers klopt zich onterecht op de borst”, hekelt ACOD Overheidsbedrijven op niet mis te verstane wijze.

73 reacties

  • Peter Vijverman

    3 jaar geleden
    Moest de heer Somers ook maar enig normbesef hebben, dan zou hij al zijn mandaten neerleggen en in stilte van het politieke toneel verdwijnen. Doch, de waarden en normen van Open VLD indachtig raakt dit alles zijn koude kleren niet.
  • STEFAAN DE KUYPER

    3 jaar geleden
    Wanneer gaan onze politiekers eens besparen bij zichzelf. Maar ja als je kan graaien in belastinggeld en nutteloze postjes dan is het leuk en ondertussen blijven leuteren over 0,4%
  • José Lippens

    3 jaar geleden
    De vakbonden hun schulden met hun steeds hogere eisen. Die moeten door de belastingbetaler betaald worden. Eindelijk sparen ze eens in eigen zak.
  • Pedro Vanbesien

    3 jaar geleden
    Wanneer gaan jullie eens snoeien in de ministerpostjes bij de Vlaamse overheid.
  • frans Venloo

    3 jaar geleden
    Dat zal misnoegheid teweeg brengen straks kunnen ze niet meer kaarten . Nu de ministerpostjes halveren dat zou pas goed klinken