Biostatisticus Geert Molenberghs.
Volledig scherm
Biostatisticus Geert Molenberghs. © Joel Hoylaerts/Photo News

Geert Molenberghs aan vooravond van miljoenste bevestigde besmetting in ons land: “Échte aantal ligt tussen 3 en 3,5 miljoen”

Het ziet ernaar uit dat we morgen de symbolische kaap van 1 miljoen bevestigde besmettingen in ons land zullen ronden. Dat is af te leiden uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Dat is echter nog maar het topje van de ijsberg. Het wérkelijke aantal ligt immers nog minstens drie keer hoger, berekende biostatisticus Geert Molenberghs (KULeuven/­UHasselt). 

25 reacties

  • Jozef Vermeulen

    3 jaar geleden
    Dat zijn dan 3 miljoen vaccins (x2) die niet moeten worden gezet. Of enten ze personen in die al antilichamen hebben?
  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    3 jaar geleden
    Lijkt me pure speculatie. Neem dan toch gewoon een steekproef van pakweg 1000 mensen zonder symptomen, test die en kijk of er 300 besmet zijn ? En dan kunnen we verder spreken.
  • Peter Vijverman

    3 jaar geleden
    Dus een op drie heeft reeds covid 19 gehad en bij bloedafnames is dit nog niet naar boven gekomen? Dit lijkt me eerder nattevingerwerk van onze BV de heer Molenberghs.
  • Kris Leynen

    3 jaar geleden
    Voorspel de ziekenhuis opnames maar , nu dat iedereen boven 65 is ingeënt. Ik zal hopen dat dat het eerste cijfer is dat u juist heeft. Om slechte cijfers door te geven is geen moed voor nodig. Om positieve cijfers door te geven is lef nodig. Ik wacht
  • Marc Hayen

    3 jaar geleden
    Dus een massa besmettingen en in verhouding weinig doden, wat werkt nu, het vaccin of zijn de betere cijfers gevolgen van immuniteit door besmetting? De tijd zal uitwijzen wat de beste methode is om het boeltje te doen dalen.