AFP
Volledig scherm
© AFP

Anticorruptiewaakhond Raad van Europa geeft België onvoldoende

Bij de preventie van corruptie ten aanzien van parlementsleden, rechters en procureurs heeft België wel wat vooruitgang geboekt, maar het resultaat blijft beperkt als de aanbevelingen die al jaren geformuleerd worden als maatstaf worden gebruikt. Dat is de conclusie van de anticorruptiewaakhond van de Raad van Europa, de GRECO. De toestand in ons land is “over het algemeen onvoldoende”, zegt de GRECO.

10 reacties

  • Peter Vijverman

    3 jaar geleden
    Onze politici maken het laatste jaar geen te beste beurt. Hopelijk voor hen laten de verkiezingen nog wat op zich wachten. Maar ja, anders vinden ze daar ook wel een manier om te sjoemelen. Twijfel daar niet aan.
  • Karlo Mulle

    3 jaar geleden
    Hoeveel zaken zijn al deftig onderzocht , niet veel . Dus is er nog veel werk op de plank voor onze kranten en andere , ze zullen papier tekort hebben . Onze ogen waren al helemaal open en zullen er nu wel uit vallen , en de burger maar wijs maken over politieke vernieuwing , hahaha , money rules .
  • Robert Thomassen

    3 jaar geleden
    Het zijn geen gemakkelijke tijden, en waarschijnlijk zal het niemand beter doen..Maar onze politici zouden respect af dwingen moest men de burger bijstaan in zijn problemen, en hen raad geven waar zij terecht kunnen., met hun problemen.
  • Paul Boutsen

    3 jaar geleden
    We hebben tot nu noch niets anders gehoord dan corruptie van politici, van vaccinatie voorrang tot subsidie gesjoemel over mondmaskeraankopen. Maar bij niemand is er een ooit een onderzoeksrechter op bezoek geweest.
  • boudewijn schepers

    3 jaar geleden
    Wat wilt men een land waar de politiekers elke dag negatief in het nieuws komen en waar partijen zich verrijken op de kap van de burger