Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

HET DEBAT. Welke mogelijke versoepelingen moeten aan het coronapaspoort gekoppeld worden? Dit is jullie mening

In Denemarken werd vorige maand al een coronapaspoort gelanceerd met versoepelingen voor gevaccineerden. Ook Duitsland volgt. In ons land wil Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) eveneens een coronapaspoort invoeren. Belgische experten werken momenteel aan een advies dat zal worden doorgestuurd naar de beleidmakers en ministers die een beslissing zullen nemen. Wat denk jij? Welke mogelijke versoepelingen moeten aan het coronapaspoort gekoppeld worden? Eerder vandaag lieten we enkele experts en politici aan het woord. Nu is het jullie beurt. 

29 reacties

  • Julia Coppens

    3 jaar geleden
    Als iedereen de kans heeft gehad om zijn vaccin te kiezen kan dat. Bij een vaccin hoort een bijsluiter, om een geïnformeerde keuze te kunnen maken.
  • Elise Van Damme

    3 jaar geleden
    Een "vrije" keuze die je niet bewust wordt opgedrongen om je te laten vaccineren, maar onbewust zo goed als wel. Dan kan je niet meer spreken van vrije keuze maar eerder van chantage. Men zet je met andere woorden voor schut, dus komt het er op neer dat het hier wel degelijk om een vorm van discriminatie gaat. Net hetzelfde als ik zou zeggen: je hoeft heus geen computer te kopen, maar je wordt uitgesloten in de wereld omdat alles verplicht digitaal moet verlopen.Dit is logica absurdica!
  • luc verriest

    3 jaar geleden
    In het leven maak je keuzes. En bepaalde keuzes maken heeft gevolgen. Als iemand beslist dat hij zich niet wil laten vaccineren, dan is dit zijn terechte keuze. Maar er kunnen gevolgen vasthangen aan die keuze, denk maar aan reizen. Dat moet je er dan bijnemen. Maar privileges kunnen enkel toegestaan worden na het afsluiten van de vaccinatiecampagne, niet eerder.
  • Jan Baroen

    3 jaar geleden
    Vladimir De Leeuw slaat de nagel op de kop. Gevaccineerden hoeven geen privileges te krijgen, ze hebben al de privilege van ingeënt te zijn en kunnen als gevaccineerde evengoed het virus nog doorgeven. Hun eigen privilege is dat zij beschermd zijn, anderen zijn dan misschien nog niet.
  • Anne Nonsia

    3 jaar geleden
    De mensen die zich niet willen laten vaccineren zouden zo veel mogelijk uitgesloten moeten worden van alles, want zij vormen de poel waarin varianten zich kunnen ontwikkelen. Varianten waartegen het vaccin mogelijks niet opgewassen is. Het is hun vrije keuze, maar de rest hoeft daar niet het slachtoffer van te worden. Ze hebben hun kans gehad, het wordt tijd dat men beseft dat kiezen verliezen is en dat er consequenties zijn aan de keuze.