vincent duterne/photo news
Volledig scherm
PREMIUM
© vincent duterne/photo news

INTERVIEW. Ook Steven Van Gucht ziet licht aan eind van de tunnel: “Ik ga deze zomer op reis”

“We zijn er bijna van af, van corona.” Dat gevoel steekt bij hoe langer hoe meer mensen de kop op. De vaccinatiecampagne die vertrok als een boemeltrein, loopt nu als een TGV, en de cijfers dalen met tien procent per week. “Nog 45 dagen en die cijfers zijn gehalveerd,” zegt Marc Van Ranst. Maar wat betekent dat? Wat zal er vanaf eind juni kunnen en wat niet? En is het wel zeker dat we in juli de tunnel uit rijden, met versoepelingen in zicht en een Indische variant die achter het hoekje schuilt? Steven Van Gucht van Sciensano is optimistisch, maar blijft voorzichtig, en wel hierom.

38 reacties

  • Patrick Verbelen

    3 jaar geleden
    Je neemt van Ranst toch mee mag ik hopen, zodat wij thuisblijvers minstens een weekje ongestoord kunnen genieten, zonder onheilsprofeten.
  • Pascal Fransen

    3 jaar geleden
    Ben Watford, het klopt het geen je zegt.
  • Dirk Thyssen

    3 jaar geleden
    Waarschijnlijk ga jij op reis naar Absurdistan ,goed zo ik zou zeggen blijf er overwinteren . Jij gaat er heel gelukkig zijn . En wij ook . Bye bye ...
  • Karine Temmerman

    3 jaar geleden
    Overdrijvers hier! Ik gun het hem van harte. Ik zou zeggen: goede reis en hou het veilig! Ik ga hetzelfde doen: je zal mij niet zien op plekken met veel volk. Huisje huren in de natuur en niet verblijven in een overbevolkt hotel waar ze opeengepakt liggen aan het zwembad of aanschuiven aan een buffet.
  • Franky Schoonvliet

    3 jaar geleden
    Steven niet vergeten een PLF in te vullen als je terug komt je ook laten testen en vooral niet vergeten in isolatie te gaan hé. goede reis !!!