Direct naar artikelinhoud
NieuwsVS

Wat is er aan de hand op deze bizarre foto van Joe en Jill Biden met ex-president Carter en zijn vrouw?

Van links naar rechts: Jill Biden en Jimmy Carter, Rosalynn Carter en Joe Biden.Beeld The Carter Center

Het Carter Center, de liefdadigheidsstichting van ex-president Jimmy Carter en zijn vrouw Rosalynn, deelde gisteren op Twitter een foto van het koppel met president Joe Biden en first lady Jill Biden. Er schijnt echter wat mis te zijn met het perspectief op deze foto, want de Bidens lijken wel reuzen, terwijl de Carters er buitengewoon klein uitzien. De foto zorgt voor veel vertier op sociale media.

De foto werd vorige week genomen tijdens een bezoek van de president en zijn vrouw aan de Carters in hun woning in Plains, Georgia.

Hoewel Biden in werkelijkheid een tikkeltje groter is dan Carter, zijn de bizarre verhoudingen op de foto vermoedelijk het gevolg van het gebruik van een groothoeklens. Daardoor lijken degenen aan de zijkanten van de foto groter, terwijl de mensen in het midden naar achteren gedrukt worden en bijgevolg kleiner lijken. Bovendien wordt het effect verder uitvergroot door het feit dat Carter achteruit leunt, terwijl Biden dan weer wat voorwaarts leunt.

Jimmy Carter (96) was de 39ste president van de VS en is de langst levende president in de geschiedenis van het land. Zijn vrouw Rosalynn is er 93. Net zoals Joe Biden is Carter een Democraat.

Twitteraars maken zich vrolijk om de vreemde foto en vergelijken het tafereel met een poppenhuis of met twee buiksprekers en hun poppen. Een ander legt dan weer de link met het vaccin dat de reuzengroei van Biden zou hebben veroorzaakt, en iemand wil weten waarom hij geen mondmasker draagt op het verjaardagsfeestje van Bilbo de Hobbit. “Honey, I shrunk the Carters”, klinkt het ook.

Twitter bericht wordt geladen...