Veerle Heeren op een campagnebeeld van het vaccinatiecentrum in Sint-Truiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Veerle Heeren op een campagnebeeld van het vaccinatiecentrum in Sint-Truiden. © Sint-Truiden

RECONSTRUCTIE. Hoe spuitje voor familie en vrienden een staatszaak werd

“Ja, ik ben inderdaad gevaccineerd in maart.” Drie dagen lang hield de burgemeester van Sint-Truiden de lippen op elkaar en waren het “onze zaken niet”, maar gisteren gaf Veerle Heeren (56) dan toch toe dat ze voorkroop in de vaccinatiewachtrij. Uit gelekte documenten bleek eerder deze week al dat niet alleen Heeren zelf, maar ook verschillende familieleden en vrienden lang vóór het hun beurt was al een corona-prik kregen. Een reconstructie, waarom ze uiteindelijk toch haar ‘inschattingsfout’ toegaf. Maar of ze daarmee haar burgemeesterssjerp kan redden...

114 reacties

  • ROBERT VANDERAERDEN

    3 jaar geleden
    Zij is het beste voorbeeld van hoe je moet werken als politicus. Liegen en bedriegen, extra betaald verlof nemen en het dan voorstellen alsof er niks abnormaals is gebeurd en gewoon weer starten. Wat een fijne job!!
  • francois demunter

    3 jaar geleden
    CD&V ten top. Coens zijn dat uw volgelingen.
  • lieven de ly

    3 jaar geleden
    iemand anders wordt ontslagen maar een politica niet dat kan alleen maar in België. en wij hebben veeeeeel vertrouwen in de politiek.
  • Geert Landsman

    3 jaar geleden
    De cel in is uet enige wat rest.
  • Kurt rosseel

    3 jaar geleden
    Ze liegt ... overschotten worden steeds aangeboden op het einde van een" vaccinatiecyclus " Dit kan wel 2 keer per dag zijn .Maar niet op de momenten dat zij gevaccineerd is . Ze heeft dus op een bepaalde manier " gestolen "