BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

België rondt kaap van 1 miljoen bevestigde besmettingen: hoeveel gevallen bleven onder de radar? Wie liep coronavirus op? En hoeveel mensen kampen met langdurige gevolgen?

De teller in ons land staat op (ruim) 1 miljoen bevestigde coronagevallen, maar vermoedelijk zijn het er een pak meer. Hoeveel meer? Wie zijn die mensen: twintigers, dertigers of al iets ouderen? Meer mannen dan vrouwen of omgekeerd? Hoeveel van hen kregen te maken met een ernstige vorm van de ziekte? En hoe zit het met de mensen die kampen met langdurige gevolgen van een besmetting? Biostatisticus Geert Molenberghs en onderzoeker Koen Van den Heede geven antwoorden.

10 reacties

  • Jurgen Haagen

    3 jaar geleden
    Luigi 1 op 3? We zijn wel me 11 miljoen of meer.. das 1 op 11
  • Luigi Driussi

    3 jaar geleden
    Bizar...dus 1 op de 3 zou hier corona gehad hebben...en tot op de dag van vandaag ken ik nog steeds niemand die het had. In die telling zullen de duizende ongeteste overlijdens wel meegeteld zijn om ook deze cujfers aan te dikken.met eerlijke cijfers hebben ze geen draagkracht voor de absurde maatregelen en geraken ze hun rommelvaccins niet kwijt
  • Victor Coekaerts

    3 jaar geleden
    Hoor dagelijks dat scholen sluiten omdat er besmettingen opduiken. Zelfs vandaag 14 besmettingen in één school. Dus allen in quarantaine! En wat met die zelftesters? Hoeveel positievelingen zwijgen stilletjes omdat ze niet erg ziek zijn? En dan maar melden dat de cijfers dalen. Ik geloof er niet meer in wat men ons wijs wil maken. Als je de manifestaties aanziet waartegen niet fors wordt opgetreden om het te vermijden blijf ik wantrouwig naar de toekomst.
  • Annie Vancauteren

    3 jaar geleden
    Testen op dieren is verboden. Dan maar massaal op mensen. En natuurlijk in juni op kinderen.
  • Nico Herbots

    3 jaar geleden
    @Bob Jansens: wat stel jij dan voor? Heel de wereld voorgoed in lockdown? Net zoals andere zoogdieren zijn ook wij nu eenmaal vatbaar voor ziektes, de zwaksten eerst, en allemaal sterfelijk, hoe onaantastbaar we onszelf ook wanen. Wij zijn niet de heersers van de natuur, wij zijn er slechts onderdeeltjes van. Overbodig en onbenullig, of ons ego dat nu aankan of niet. Als ik moet kiezen tussen de rest van mijn leven in angst opgesloten zitten of nu sterven, dan kies ik voor het tweede.