De beklaagde wordt gearresteerd door een van de agenten die daarvoor gewond was geraakt
Volledig scherm
De beklaagde wordt gearresteerd door een van de agenten die daarvoor gewond was geraakt © Kos

Eerste La Boum-relschopper verschijnt voor de rechter: “Overheid is verantwoordelijk voor wat er die middag is gebeurd”

De eerste relschopper die aanwezig was op het nepfestival La Boum is donderdagochtend in het Brusselse justitiepaleis voor de rechter verschenen. De 23-jarige student met een blanco strafregister werd op 1 april in het Ter Kamerenbos gearresteerd omdat hij flessen gooide naar de politie. De jongeman gaf toe over de schreef te zijn gegaan, maar zijn advocaat haalde wel uit naar de overheid. “Eerst horen we maandenlang dat mondmaskers niet nodig zijn, vervolgens riskeer je 250 euro als je er geen aanhebt.”

  1. VUB ontwikkelde nieuw waarschuwingssysteem tegen dodehoekongevallen: “Sensoren zorgen voor nauwkeurige detectie van zwakke weggebruikers”

    VUB ontwikkel­de nieuw waarschu­wings­sys­teem tegen dodehoekon­geval­len: “Sensoren zorgen voor nauwkeuri­ge detectie van zwakke weggebrui­kers”

    Het aantal dodelijke ongevallen met kwetsbare weggebruikers in Vlaanderen is in 2023 met 10% gestegen tot een recordhoogte van 136 slachtoffers. Vooral dodehoekongevallen met vrachtwagens blijken een belangrijke oorzaak van deze alarmerende trend. In antwoord hierop heeft eXia, een spin-off van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en imec, een innovatief waarschuwingssysteem ontwikkeld genaamd de Active Sideguard dodehoeksensoren.
    Stad Brussel
  2. Krijgen we vanaf maandag ook bij ons anti-Israël-protesten aan universiteiten? “Radicale acties zijn nodig, want niemand luistert naar ons”
    PREMIUM
    4

    Krijgen we vanaf maandag ook bij ons an­ti-Is­raël-protesten aan universi­tei­ten? “Radicale acties zijn nodig, want niemand luistert naar ons”

    In de VS hebben de pro-Palestijnse studentenprotesten al tot geweld geleid, en nu begint het ook in ons land te borrelen. In Leuven ging een student drie dagen lang in hongerstaking, terwijl studenten in Gent en Brussel dreigen universiteitsgebouwen te bezetten als de banden met Israël niet worden verbroken. “We zijn genoodzaakt over te gaan tot radicalere acties”, zegt Siska (23) uit Gent. “Er gaan dingen gebeuren”, zegt ook Johanna uit Brussel. Wat zijn de studenten van plan?
    Stad Brussel