BBTK-leden bij een geblokkeerd filiaal van Lidl in Genk (archieffoto uit 2018).
Volledig scherm
BBTK-leden bij een geblokkeerd filiaal van Lidl in Genk (archieffoto uit 2018). © Photo News

Socialistische vakbond roept op tot staking bij Lidl zaterdag

De socialistische vakbond BBTK organiseert zaterdag (8 mei) een “nationale stakingsdag” bij winkelketen Lidl. Voorstellen die de directie woensdag deed om de werkdruk te verlichten, volstaan volgens vakbondsman Jan Van de Weghe niet. Lidl laat in een reactie weten extra maatregelen te nemen om de werkdruk te verlagen.

14 reacties

  • lode wijk

    3 jaar geleden
    En de gewone mens die corona voorzichtig wil winkelen op zijn enige vrije dag is de dupe, het is niet aan de winkel dat je moet staken laat gewoon de camions geladen staan in de hoofd kantoren, en dit in de week.
  • Werner Wynakker

    3 jaar geleden
    Ook toevallig dat de staking samen valt met de opening van de terrassen. Zo zie je maar, de socialisten denken echt aan het werkvolk.
  • Peeters Francis

    3 jaar geleden
    Voor mij geen probleem, ik koop nooit bij Lidl.
  • Franky De Bock

    3 jaar geleden
    Er zijn hier altijd die reageren die er geen flauw benul van hebben waarover ze eigenlijk schrijven . Ik werk als flexijobber in een AH filiaal en we vullen van 05U50 tot 30U00 continue aan en nog kunnen we niet vermijden dat er lege rekken zijn . Bij Aldi en Lidl tolereren zoiets totaal niet . En dan heb ik het nog niet gehad over de tegenwerking van de klanten die iets nemen en zomaar ergens anders achter laten ( bvb vers fruit in de vriezer of zoveel meer ) .
  • Rudi Olbrechts

    3 jaar geleden
    30000 euro netto , bij welke winkelketen werkt die . Is er nog een vacature vrij.... Geloof nooit wat een politieker uitkraamt.