Familie en vrienden nemen afscheid van Stephanie Buffel: “Je was te moe geworden om nog te sms’en”

In het West-Vlaamse Beernem vond donderdagvoormiddag de begrafenisplechtigheid plaats van Stephanie De Buysser (39). Echtgenoot Thomas Buffel werd opgewacht door onder andere zijn collega’s van KRC Genk. Heel de kerk zat vol voor de plechtigheid.

kosn, fivr

“Trotse echtgenote van Thomas Buffel. Lieve, bezorgde mama van Fausto en Maceo”. Dat stond er te lezen op het doodsprentje van Stephanie, naast een gedicht van Adriana Dancu.

In een toespraak bedankte Thomas Buffel zijn vrouw, die vorige week overleed na een lange strijd tegen kanker, voor “de vele mooie en intense momenten” die ze samen hebben beleefd: “Bedankt voor mijn twee fantastische zonen. Bedankt om mijn vrouw te zijn. Je zal voor altijd in mijn hart zitten.”

“Zeventien jaar lang kreeg ik voor iedere wedstrijd een lief berichtje om me aan te moedigen. Elke keer anders”, klonk het verder. “Bij het begin van mijn laatste match zat ik te staren naar het scherm van mijn gsm. Het berichtje kwam niet. Je was te moe geworden om nog te sms’en. Toen wist ik dat ik afscheid zou moeten nemen van mijn grote steun en toeverlaat.”

In de kerk zaten delegaties van alle clubs uit de Belgische eerste klasse. Onder andere voormalig ploeggenoot Jelle Vossen en ex-trainers Peter Maes en Alex McLeish kwamen Buffel steunen.

VIDEO. Pakkend eerbetoon aan Stephanie Buffel

Aangeboden door onze partners