Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Nieuwe studie schat dat werkelijke dodentol door corona dubbel zo hoog ligt als schatting WHO: “België scoort tamelijk goed en zal niet veel verkeerd geteld hebben”

Uit schattingen van het IHME (Institute for Health Metrics and Evaluation) is gebleken dat wereldwijd mogelijk 6,9 miljoen mensen zijn gestorven door een besmetting met het coronavirus, of meer dan twee keer zoveel als eerder werd aangenomen. België scoort volgens de studie tamelijk goed en bracht het aantal coronadoden tot zover accuraat in beeld. Onze noorderburen scoren een stuk slechter. Niet verwonderlijk volgens biostatisticus Geert Molenberghs (KU Leuven/UHasselt): “Daar geldt ook geen registratieplicht.” 

31 reacties

  • Bart Verwegen

    3 jaar geleden
    België heeft tenminste de cijfers transparant weergegeven, andere landen vonden hun imago belangrijker dan de realiteit.
  • Jan Vannuffelen

    3 jaar geleden
    Zelfs het dubbele op wereldnivieau heeft dit echt niets te betekenen.
  • johan vankeirs

    3 jaar geleden
    Ieder land zal beweren het goed te doen en bij de besten te zijn,maar ik hoor liever de verpleegkundigen,dokters en journalisten aan het woord over de gang van zaken!
  • Gerda Haubourdyn

    3 jaar geleden
    Ze goochelen overal met cijfers. De ene zegt 3 de andere 6 0f 7 miljoen. We zijn met 3 of 4 miljard te veel dat is realiteit. En de corona doden zullen het evenwicht niet herstellen.
  • Xsarilde Willis

    3 jaar geleden
    Maak dat de ganzen wijs. Die van ranst ging nog zeggen dat er helemaal geen griep is geweest. Griep komt eraan en ziet corona dus zegt ah gij zijt hier al aan het werk, 't is goed dan heb ik vakantie en kom volgend jaar wel terug.