Gouverneur Jos Lantmeeters heeft zonet de gelekte documenten over de vroegtijdige vaccinatie van Veerle Heeren in ontvangst genomen.
Volledig scherm
Gouverneur Jos Lantmeeters heeft zonet de gelekte documenten over de vroegtijdige vaccinatie van Veerle Heeren in ontvangst genomen. © Fotoredactie

Minister Somers geeft gouverneur Lantmeeters opdracht om dossier over lek Veerle Heeren verder te onderzoeken

Limburgse Gouverneur Jos Lantmeeters (N-VA) heeft zonet de gelekte documenten over de vroegtijdige vaccinatie van Veerle Heeren (CD&V), de 56-jarige burgemeester van Sint-Truiden, in ontvangst genomen. Dat bevestigt zijn kabinet. De documenten kwamen samen met een aangetekende brief van Truiens gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove (Vooruit), die de gelekte informatie afgelopen maandag in handen kreeg. 

  1. Lerarenopleiding UCLL lanceert allereerste educatieve 'Virga Watte?'-toolkit

    Lerarenop­lei­ding UCLL lanceert allereer­ste educatieve 'Virga Watte?'-tool­kit

    De Virga Jessefeesten in Hasselt naderen met rasse schreden. Dat weten ze bij UCLL ook en daarom lanceren ze er bij de lerarenopleiding de allereerste lesbox ‘Virga Watte?’. Die bevat een interactieve verkenning van het verleden, heden en de toekomst van de Virga Jessefeesten. Doel is om kinderen en jongeren tussen 10 en 14 jaar op een boeiende manier kennis te laten maken met de eeuwenoude traditie van de Virga Jessefeesten.
    Hasselt
  2. "Ik wilde gewoon hun houding corrigeren": sportle­raar (63) valt flauw voor rechter na betasten van acht leerlingen
    PREMIUM

    "Ik wilde gewoon hun houding corrigeren": sportle­raar (63) valt flauw voor rechter na betasten van acht leerlingen

    Een celstraf van vier jaar, een ontzetting uit zijn rechten, en vijftien jaar lang een verbod op het begeleiden van minderjarigen. Dat is de strafvordering die een 63-jarige sportleerkracht uit Neerpelt vrijdagochtend deed flauwvallen in het Hasseltse gerechtsgebouw. Maar liefst acht jonge meisjes van tien tot twaalf jaar oud verklaarden dat de zestiger hen tijdens sportoefeningen ongepast had aangeraakt. “Maar dat was helemaal niet de bedoeling”, meende de zestiger. En dus gaat zijn advocaat Tom Van Overbeke voluit voor de vrijspraak. Al zou de man nog meer op zijn kerfstok hebben staan.
    Hasselt