Theo Francken (N-VA, links) en Guillaume Defossé (Ecolo).
Volledig scherm
Theo Francken (N-VA, links) en Guillaume Defossé (Ecolo). © BELGA/Ecolo

N-VA vuurt terug na sanctionering Theo Francken: partij vraagt onderzoek naar tweet Kamerlid Ecolo

Na de sanctie voor Kamerlid Theo Francken (N-VA) over de schending van de geheimhoudingsplicht vraagt zijn partij aan Kamervoorzitster Eliane Tillieux (PS) een onderzoek te starten naar een tweet van een Ecolo-Kamerlid. Dat blijkt uit een brief van fractieleider Peter De Roover aan de Kamervoorzitster, die persbureau Belga kon inkijken.

82 reacties

  • Johnny Hannon

    3 jaar geleden
    Waarom geheimhouding als er beslist wordt over ONS geld? Strategische plannen zijn niet onthuld hoor. Trouwens, of België nu wel of niet deelneemt, 't zal toch met pijl en boog moeten zijn want voor diezelfde groenen is iedere euru voor defensie een teveel...
  • Leo Van Riet

    3 jaar geleden
    Los van alle partij politiek, geheimhoudingsplicht is geheimhoudingsplicht. Gelijk welke secretaresse weet wat dat omvat. Iedereen zou dit moeten afkeuren onafhankelijke van zijn of haar politieke opvatting.
  • Gaston Batsleer

    3 jaar geleden
    Wat deden de politiekers jaren geleden toen er geen twitter was ? Met hun vingers zitten draaien?
  • dirk belis

    3 jaar geleden
    Een grote bende klein kinderen zijn het,die alleen maar aan ego politiek doen en het volk kan barsten!. Men moet heel die bende vervangen door mensen die daadwerkelijk iets van hun job kennen!
  • guido Bervoets

    3 jaar geleden
    Iedereen wie net als Francken de zwijgplicht overtreedt moet gesanctioneerd worden. Maar dat praat natuurlijk nog altijd niet goed wat Francken heeft gedaan.