© Instagram/ MC1R

Het eerste magazine voor roodharigen is er

De Duitse Tristan Rodgers lanceerde een magazine dat volledig gewijd is aan roodharigen. MC1R kwam er nadat hij twee jaar geleden een crowdfunding opstartte om zijn eigenzinnige project te financieren. Het blad is ondertussen al aan zijn vijfde editie toe.

VVA

MC1R beweert het enige magazine voor roodharigen ter wereld te zijn en is volledig gewijt aan roodharigen. De naam is ontleend aan het unieke gen MC1R, dat de pigmentproductie in de menselijke huid en het haar reguleert. Het wordt als een cruciale component voor rood haar gezien en wordt dan ook vaak het 'rode haargen' genoemd.

Het magazine werd twee jaar geleden opgericht door Tristan Rodgers, een 31-jarige studente uit Hamburg, die zelf roodharig is. Het begon allemaal met een fotografieproject met een aantal roodharige vrienden. Na enkele weken haalde hij nog een aantal andere roodharigen voor zijn lens en al snel ging het balletje aan het rollen.

Tristan zette vervolgens een crowdfundingcampagne op om de nodige financiën te verzamelen en af te toetsen of er voldoende vraag was naar een volledig blad voor roodharigen. Ondertussen is het magazine aan zijn vijfde editie toe. Wie een Engelstalige kopie van het magazine in handen wil krijgen, kan dit enkel op de website van het blad bestellen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer