Archiefbeeld. Voormalig president van de Verenigde Staten van Amerika, Donald Trump. (28/02/2021)
Volledig scherm
Archiefbeeld. Voormalig president van de Verenigde Staten van Amerika, Donald Trump. (28/02/2021) © REUTERS

Justitie onder Trump verzamelde belgegevens journalisten Washington Post

Het Amerikaanse ministerie van Justitie verzamelde tijdens het presidentschap van Donald Trump de belgeschiedenis van verslaggevers van de Washington Post, heeft die krant vrijdag gemeld. Het aanleggen van dossiers met telefoongegevens vond plaats vanwege een onderzoek naar een lek binnen de overheid rond de Russische inmenging in de Amerikaans presidentsverkiezingen van 2016.

6 reacties

  • Paulus de Mos

    3 jaar geleden
    Vaneylen Pierre ,Als het dan zo geheim is en doodgezwegen wordt ,hoe weet u het dan? En misschien nog wel merkwaardiger , Waarom staat men het u dan toe om dit te delen in een landelijk dagblad?
  • guido Bervoets

    3 jaar geleden
    Persvrijheid moet te allen tijde met hand en tand gevrijwaard blijven en journalisten moeten ongehinderd achter de waarheid kunnen blijven aangaan en mistoestanden aan het licht kunnen brengen. Daar mag nooit aan gemorreld worden door een regering of een "verlicht despoot".
  • Pierre Vaneylen

    3 jaar geleden
    Dat doet men in België eveneens! Doch het komt niet in de actualiteit. Wel sporadisch een journalist als het dan ene is men Vlaamse gevoelens wordt het zelfs doodgezwegen in de pes.
  • Karel Dierckx

    3 jaar geleden
    Los van de privacyproblematiek bij terrorismebestrijding, Jean De Grande, gaat het hier over journalisten die niet verdacht worden van misdaden en wiens bescherming tegen machtsmisbruik door de overheid nog eens expliciet wordt vermeld in de grondwet. Andere inbreuken zijn geen excuus.
  • Conrad de Muelenaere

    3 jaar geleden
    Misdaden van het communisme in de VS? Leg eens uit, Jean De Grande?