© BelOrta

Deze nieuwe groente is het resultaat van 20 jaar kweken: friseline

20 jaar lang werd er gekweekt en gekruist met verschillende soorten andijvie om tot deze nieuwe groente te komen: friseline. “Het is een frivole groente met een gekrulde rand die zowel in aperitiefhapjes als gemengde salades gebruikt kan worden”, zegt verdeler BelOrta.

mce

“Zowel qua smaak als qua presentatie is Friseline een zeer geraffineerde groente. Het is een mooie aanvulling op ons assortiment”, aldus Jo Lambrecht, commercieel manager van BelOrta. “Het meest aantrekkelijk aan Friseline is haar eenvoudige bereiding. Er zijn nauwelijks bewerkingen nodig en dat maakt deze nieuwe groente tot de perfecte saladegroente.”

© BelOrta

“In tegenstelling tot witloof dat je zowel warm als koud kunt bereiden, is Friseline een groente die je vooral rauw eet. Friseline is supersnel klaar te maken en geeft weinig afval. De groente even wassen, het snijvlak dat de frisse blaadjes bijeen houdt, eraf snijden en je kan beginnen eten.”

Prijzen

“In Frankrijk is Friseline reeds een populaire groente en zelfs al winnaar van de prijs ‘Sival Innovation de Bronze’ in de categorie ‘Innovation variétale’. Met de komst van een Belgische teler krijgt deze groente de kans om ook de Belgische consumenten en chefs te verleiden. Friseline is vanaf februari tot eind oktober verkrijgbaar”, aldus BelOrta.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer