Direct naar artikelinhoud
GrafiekenCoronavirus

België rondt kaap van 1 miljoen volledig gevaccineerden

België rondt kaap van 1 miljoen volledig gevaccineerden
Beeld Bernd Weißbrod/dpa

Er zijn nu al meer dan een miljoen mensen in ons land volledig ingeënt tegen het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook op het vlak van mensen die al zeker een eerste prik kregen, hebben we een symbolische kaap gerond. Dat zijn er nu 30 procent.

In totaal zijn al 1.059.852 Belgen volledig gevaccineerd volgens de recentste cijfers van vandaag. Dat komt overeen met 9,2 procent van de totale bevolking. 3.448.561 Belgen kregen al zeker één spuitje, goed voor 30 procent van de totale bevolking.

Ook Vlaanderen doet het goed. Minister-president Jan Jambon (N-VA) kondigde gisteravond al aan dat de kaap van twee miljoen mensen die al zeker één prik kregen elk moment overschreden kon worden en dat is inderdaad gebeurd. 2.050.421 kregen al minstens een eerste inspuiting en ook dat is goed voor meer dan 30 procent van alle inwoners, van Vlaanderen in dit geval (30,93 procent). 

Meer dan 600.000 Vlamingen zijn al volledig gevaccineerd (9,05 procent).

Afgelopen week was overigens een recordweek voor onze vaccinatiecentra. De dagrecords voor maandag, dinsdag, woensdag en donderdag sneuvelden al zeker, voor vrijdag is het nog wachten op volledige gegevens. Op woensdag werd zelfs een nieuw algemeen dagrecord opgetekend, toen 145.183 spuitjes in de armen van landgenoten verdwenen. Dat waren er nooit zo veel. Volgens Joris Vaesen, de man achter de populaire website covid-vaccinatie.be, zou het zevendaags gemiddelde zelfs stijgen tot bijna 100.000 vaccinaties per dag.