Archiefbeeld. ©  Sebastian Steveniers

Vanavond ‘La Boum 3’? Opnieuw oproep om te feesten in Brussel, politie waakzaam

Op sociale media circuleert opnieuw een oproep om zaterdagavond – tegen de geldende coronamaatregelen in – een feest te organiseren. Ditmaal niet in het Ter Kamerenbos, zoals het tweemaal uit de hand gelopen ‘La Boum’, maar op het Brusselse Flageyplein. De politie is op de hoogte van het evenement, maar wijst erop dat alle bestaande coronamaatregelen blijven gelden.

Bron: Eigen berichtgeving, Het Laatste Nieuws

“De bevolking mag ’s nachts opnieuw buitenkomen! En dat moeten we vieren”, schrijft het Collectif de réappropriation intégrale – dat het evenement aanmaakte – op Facebook. De geldende avondklok liep vrijdagavond immers af, en werd vervangen door een samenscholingsverbod voor groepen van drie personen of meer (tussen middernacht en 5u ’s ochtends).

“Afspraak daarom zaterdag van 20u tot 22u, om nogmaals duidelijk te maken dat zingen, dansen en feesten voor ons essentieel is”, klinkt het. “Haal jullie instrumenten boven, vermom je als clown, breng bloemen of ballonnen mee, en laat ons er een moment van vreugde en gelach van maken!” Intussen hebben al 3.100 mensen aangegeven geïnteresseerd te zijn in het evenement.

De oproep werd ook gedeeld op de Facebookpagina van ‘L’Abîme’, de actiegroep die achter de uit de hand gelopen ‘La Boum 2’ zat. Maar bij ‘L’Abîme’ benadrukken ze wel dat zij dit evenement niet organiseren. “We hebben dit bericht enkel gedeeld op onze Facebookpagina, niets meer”, aldus hun woordvoerder.

Brusselse politie “op de hoogte”

De politie zegt op de hoogte te zijn van het evenement, maar laat tussen de lijnen lezen dat ze geen situaties à la Ter Kamerenbos verwachten. “Het enige dat we daarover zeggen is dat we daar – net als de media – kennis van genomen hebben”, houdt woordvoerder Olivier Slosse zich op de vlakte. “Daarnaast herinneren we aan enkele basisprincipes: mondmaskers zijn verplicht in de openbare ruimte en op publiek toegankelijke plaatsen, alcoholconsumptie in de openbare ruimte is verboden tussen 22u ’s avonds en 5u ’s ochtends, en samenscholingen van meer dan 3 personen zijn verboden tussen middernacht en 5u ’s ochtends.” (jvh, edm, rdb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER