© Google Street View

Villa van 10 miljoen euro wordt leeggeplunderd, KBC laat begaan

Een riante villa van een failliete diamantair in de Dennenlaan in Wilrijk is door krakers en plunderaars tot een stort herschapen. KBC liet in 2015 beslag leggen op het pand ter waarde van tien miljoen euro, maar door verwaarlozing heerst er een ravage in het huis. Dat meldt het Het Laatste Nieuws.

bap

Erez Daleyot, een Belgisch-Israëlische diamantair, was vroeger zeer succesvol in het Antwerpse diamantkwartier. Dankzij een vertrouwensband met producent De Beerst kon hij over de beste ruwe stenen beschikken. In 2007 vestigde hij zich in Antwerpen en bouwde dichtbij het Park Ten Brand een grote villa, voor de uitvoering getekend door architectenbureau Demunter-Gyselinck.

De firma’s van Daleyot gingen in 2015 echter failliet en hij had een schuldenput van 208 miljoen euro. Zo moet hij de bank KBC nog 60 miljoen euro voor een lening die nooit werd terugbetaald. Daleyot vluchtte nadien naar Zuid-Afrika, waar hij door ex-zakenpartners en belastingdiensten wordt belaagd. In de zomer van 2016 zat hij in de cel in het Zuid-Afrikaanse Bedfordview en kwam hij ook in opspraak door de gelekte Panama Papers.

“Onbegrijpelijk”

KBC legde beslag op de villa en op enkele schilderijen van Picasso die in het huis hingen. De totale waarde van de woning bedraagt tien miljoen euro. Ook de Diamantbank werd overgenomen door KBC. Enkele weken geleden ontdekten plunderaars het huis. Alle airco’s werden los gevezen en alle elektrische apparatuur werd uitgebroken. Vervolgens sloopten de daders ook de badkamers. Buiten de zwaarste stukken is ook de keuken, met honderden flessen wijn, leeggeplunderd.

Een getuige en vertrouweling van de diamantair moet vaak de poorten opnieuw afsluiten met zware hangsloten. “Nu zijn ze aan de fitnessruimte en de poolhouse begonnen. Toen ik gisteren aankwam, stonden enkele fitnesstoestellen klaar om opgehaald te worden”, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. “Ik begrijp niet dat de KBC de zaak op zijn beloop laat. Straks is dit een ruïne die geen stuiver meer opbrengt. Vorig jaar is een makelaar langsgeweest. Hij schat dat de villa en de grote, omheinde tuin nog hooguit twee miljoen waard is. En toen moesten de plunderaars nog aan hun strooptocht beginnen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer