© Twitter Gladys Ferro

© ISOPIX

© ISOPIX

© Photo News

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Pharrell Williams onder de indruk van Joy Anna Thielemans en 250 Belgische vrouwen

De Amerikaanse megaster Pharrell Williams heeft zich lovend uitgelaten over de organisatie van de Belgische avant-première van ‘Hidden Figures’, de nieuwe Oscar-genomineerde film met muziek van Williams.

JaTi

‘Hidden Figures’ draait sinds donderdag in de Belgische filmzalen, maar 250 vrouwen kregen midden januari al de eer om de prent met onder meer Taraji Henson en Kevin Costner in avant-première te zien. In Kinepolis Antwerpen werden de sterke vrouwen uitgenodigd door gastvrouw Joy Anna Thielemans en de organisatie StraffeM (Straffe Madammen). Onder meer Nora Gharib (ex-kandidate ‘K3 zoekt K3’, vlogster), Dalilla Hermans (blogster) en Elke Sleurs (staatssecretaris voor Gelijke Kansen en Wetenschapsbeleid) waren fan.

“Pharrell Williams is mede-producer en heeft alle muziek gemaakt”, vertelde Thielemans. “Dat maakt de film nog completer. Alle lyrics en sound passen zo goed bij de film. Het geeft je nog meer zin om te blijven kijken.”

Williams zelf strooit nu ook met complimentjes. “Ik ben onder de indruk van het event dat Joy Anna Thielemans en StraffeM hebben georganiseerd”, schreef de zanger van hits als ‘Happy, ‘Get Lucky’ en ‘Angel’ op zijn Facebookpagina. “Het geeft me een hartverwarmend gevoel om een zaal met zo’n sterke vrouwen te zien kijken naar ‘Hidden Figures’.”

VRT-journalist Riadh Bahri was meteen jaloers: “OMG, vermeld worden door Pharrell, #lifegoals”, reageerde hij.

© Twitter Joy Anna Thielemans

NASA

‘Hidden Figures’ is gebaseerd op waargebeurde feiten. Octavia Spencer kruipt er in de huid van Dorothy Vaughan, een miskend genie in loondienst van NASA. Ondanks de rassensegregatie waartegen ze in de jaren zestig moesten opboksen, lagen Vaughan, Katherine Johnson (Taraji P. Henson) en Mary Jackson (Janelle Monáe) met hun revolutionaire berekeningen aan de basis voor de historische ruimtereis van John Glenn. Die vloog in 1962 als eerste Amerikaan een baan rond de aarde. De prent won al een Screen Actor Guild Award voor beste film en is genomineerd voor drie Oscars.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER