AFP
Volledig scherm
© AFP

Hamilton nekt in slot Verstappen na meesterlijk plannetje en wint voor vijfde keer op rij in Spanje

Formule 1Voor het vijfde jaar op rij heeft Lewis Hamilton (Mercedes) de Formule 1-manche van Spanje gewonnen. Max Verstappen (Red Bull) bood in Catalonië stevig weerwerk, maar een slimme strategie die deed terugdenken aan het zinderende einde in Hongarije 2019 maakte dat de zevenvoudige wereldkampioen in het slot over de Nederlander denderde. Hamilton verstevigt ook zijn WK-leidersplaats. Valtteri Bottas (Mercedes) mocht mee op het podium.

15 reacties

  • Erwin Van Roy

    3 jaar geleden
    Hamilton is samen met Max de beste rijder maar de verhaaltjes van zet eenserd welke rijder in de Mercedes is toch om te lachen. Hamilton heeft met McLaren bewezen top rijder te zijn door daar in zijn 2 de seizoen een WK titel te behalen en is dan naar Mercedes overgestapt dat toen nog niet eens een top team was. Ze zijn samen gegroeid naar de absolute top.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Als je 2.1 en op bepaald moment 2.5 tiende van seconden inloopt per ronde is niet omdat RB plots zoveel trager was maar de Mercedes plots zoveel sneller en dat heb al aangehaald ,ze moeten die Mercedes en data toch maar eens deftig onder ogen begin-nen nemen,want zo'n tijdverschillen(lichtjaren in F1) zijn zomaar plots niet normaal. Mercedes heeft iets(al dan niet illegaal maar ze moeten het vinden natuurlijk).De F1 amper seizoen gestart niet meer bekijken waart,start bekijken en omzetten
  • Hans Bolsens

    3 jaar geleden
    Als je het kampioenschap spannender wil maken, geef dan net zoals in Australië de winnaar 20kg extra gewicht mee. Of schakel de DRS van de winnaar uit in de eerstvolgende wedstrijd.
  • Ineke Visser

    3 jaar geleden
    #johan fransaert, U heeft gelijk de strategie van Mercedes is beter dan die van Red Bull.
  • Wilfried DE HERT

    3 jaar geleden
    Staaltje van meesterlijke strategie van Mercedes.