Palestijnse betogers steken autobanden in brand tijdens een demonstratie aan de Gazastrook.
Volledig scherm
Palestijnse betogers steken autobanden in brand tijdens een demonstratie aan de Gazastrook. © AFP

Israël sluit viszone Gazastrook na Palestijnse protesten

De Israëlische autoriteiten hebben zondag besloten om het visgebied bij de Gazastrook te sluiten, nadat Palestijnse demonstranten eerder op de dag brandgevaarlijke ballonnen zouden hebben opgelaten. De ballonnen hebben volgens de brandweer tot 39 vuren geleid. Israël heeft de economische maatregel al vaker ingezet wanneer zij vanuit de lucht werden aangevallen door Palestijnen. In april werd de viszone nog afgesloten nadat er meerdere raketaanvallen vanuit Gaza op Israël werden uitgevoerd.

2 reacties

  • Paul Boutsen

    3 jaar geleden
    Raketaanvallen, brandballonnen, en Israël zou dat allemaal maar moeten toelaten? Ik zou zeggen: vlieg er maar eens goed in, want hamas zal blijven proberen voor schade en doden te zorgen.
  • Geert Landsman

    3 jaar geleden
    Natuurlijk kijkt Europa toe en doet niets. Schandalig gewoon.
  1. TERUGLEZEN GAZA. Families melden dood Israëlische gijzelaar - VS gaan door met droppings van hulpgoederen

    TERUGLEZEN GAZA. Families melden dood Israëli­sche gijzelaar - VS gaan door met droppings van hulpgoede­ren

    Hamas wil dat landen stoppen met het leveren van voedselpakketten via droppings. Volgens de Palestijnse terreurbeweging zijn dinsdag achttien mensen omgekomen bij een stormloop op zulke gedropte pakketten. En de Israëlische premier Benjamin Netanyahu is opnieuw fel uitgevallen tegen de onderhandelingspositie van Hamas. Netanyahu stelt dat Hamas “gestoorde en onrealistische eisen” stelt in de gesprekken over een bestand. De VN-rapporteur voor de bezette Palestijnse gebieden zegt dat er “redelijke gronden” zijn om aan te nemen dat Israël genocide pleegt in de Gazastrook. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 26 maart terug.
  2. Amerikaans studentenprotest escaleert, net als tijdens Vietnamoorlog. Wat willen ze? En waarom treedt politie zo hard op?
    PREMIUM
    5

    Amerikaans studenten­pro­test escaleert, net als tijdens Vietnamoor­log. Wat willen ze? En waarom treedt politie zo hard op?

    De studentenprotesten tegen de oorlog in Gaza escaleren in de VS. Niet toevallig begon het protest aan de Columbia Universiteit in New York: daar ging het ook tijdens de Vietnamoorlog stevig aan toe. Wat is er aan de hand? Wat willen de studenten? Waarom reageert de politie zo hard? En zit president Biden stilaan met een probleem? “De generatiekloof is héél groot.”