Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Baert Marc

Smokkelaars laten migranten 3.000 euro betalen voor overtocht naar Groot-Brittannië, maar laten slachtoffers berooid achter op parkings

BrusselTwee mensensmokkelaars zitten in de cel voor de oplichting van tientallen migranten. De verdachten gebruikten valse profielen op Facebook om slachtoffers te ronselen. De beloofde overtocht naar Groot-Brittannië, waarvoor ze fors moesten betalen, kwam er uiteindelijk nooit. De politie kwam de smokkelaars op het spoor dankzij... vier boze migranten in het Zuidstation.

  1. 
Parket Halle-Vilvoorde viert 10 jaar aan successen, maar worstelt met personeelstekort en gebrek aan eigen gebouw: “We vragen enorm veel van onze mensen”
    PREMIUM

    Parket Hal­le-Vilvoorde viert 10 jaar aan successen, maar worstelt met personeels­te­kort en gebrek aan eigen gebouw: “We vragen enorm veel van onze mensen”

    Met ups en downs, groeipijnen en groeischeuten, maar helaas nog steeds zonder een eigen parketgebouw dat voldoet aan de normen. Zo beleefde het parket Halle-Vilvoorde de eerste tien jaar van zijn bestaan na de splitsing van het gerechtelijke arrondissement. Procureur des Konings Carol Vercarre blikt terug op een bewogen start en kijkt uit naar de uitdagingen in de toekomst. “We hebben heel wat capaciteit gevraagd van onze politiediensten in Halle-Vilvoorde door het zware personeelstekort.”
    Vilvoorde, Halle
  2. Oud Kasteel doet de kaatssport herleven in Halle: “Ooit waren hier meer dan twintig ploegen, nu interesseert het nog amper iemand”
    PREMIUM

    Oud Kasteel doet de kaatssport herleven in Halle: “Ooit waren hier meer dan twintig ploegen, nu interes­seert het nog amper iemand”

    Het lijkt lang geleden, maar ooit was kaatsen veruit de populairste sport in Halle. Jaar na jaar nam de interesse af en in 2021 hield Amis Réunis Buizingen het als laatste Halse kaatsclub voor bekeken. Sindsdien bleef het akelig stil op de kaatsterreinen in Buizingen, Essenbeek of in de Biezeweide. Maar daar komt verandering in, want komende zondag wordt er na meer dan tien jaar opnieuw gekaatst in het Warandepark in Essenbeek: “We doen dit puur voor het plezier, maar we willen wel elke wedstrijd winnen.” Wij haalden onze lederen handschoen uit de kast en trokken naar Essenbeek.
    Halle