Elon Musk praatte de munt voor een keer naar beneden in plaats van naar boven.
Volledig scherm
Elon Musk praatte de munt voor een keer naar beneden in plaats van naar boven. © Reuters/Getty

Elon Musk praat koers cryptomunt Dogecoin naar beneden

GeldElon Musk, nochtans een fan van cryptomunten, heeft tijdens een televisieoptreden het voorbije weekend de koers van Dogecoin flink naar beneden gepraat. De cryptomunt Dogecoin ontstond in 2013 als een grap, maar kende het afgelopen jaar zoveel succes dat beleggers ze steeds meer zijn gaan beschouwen als alternatief voor de bitcoin. 

5 reacties

  • Paulus de Mos

    3 jaar geleden
    Milieuvriendelijke auto's maken en ondertussen raketten de ruimte inschieten en speculeren met energieverslindend monopolygeld
  • Danny Bottelier

    3 jaar geleden
    Weg blijven bij tradingplatform Robinhood. Je krijgt wel een bevestiging van aankoop maar je kan uw munten niet in uw persoonlijke wallet onderbrengen.
  • Geert Peeters

    3 jaar geleden
    Wat een grap is dit toch. Dat individu manipuleert de markt om zijn zakken te vullen en iedereen loopt er als een bende schapen/onnozelaars achter aan.
  • Philippe Bultiau

    3 jaar geleden
    Klinkt wel als marktmanipulatie
  • Dirk Verschueren

    3 jaar geleden
    Elon Musk, vooral een lepe businessman. Winst Tesla vooral gebaseerd op co2-certificaten die hij met zijn "groene" auto's kan aanbieden. Cryptomunten naar beneden of boven praten naargelang hij een lage (om aan te kopen) of hoge koers (om te verkopen) nodig heeft. Space-X een marketing-machine, vooral veel spektakel verkopen (autootje in ruimte, 's nachts met veel spektakel landen ...), zo veel geld binnenrijven, waar je dan de beste van de beste kunt wegkopen bij andere bedrijven.
  1. EXCLUSIEF. Michel Doukeris, baas van AB InBev: “Overheid zou kleine cafés beter ondersteunen”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Michel Doukeris, baas van AB InBev: “Overheid zou kleine cafés beter ondersteu­nen”

    Geruime tijd had hij andere kopzorgen - een pandemie, energiecrisis en de inflatie - maar nu maakt Michel Doukeris (51) zich op voor de moeder aller sportzomers, waarin de biermerken van AB InBev in het zog van atleten mee in de spotlights staan. In een exclusief gesprek vertelt de Braziliaanse CEO van ’s werelds grootste bierbrouwer over de Belgische roots van zijn bedrijf, de groeiende populariteit van alcoholvrij bier en waarom overheden niet aan de zijlijn mogen toekijken wanneer cafés massaal de deuren sluiten. “Waar zullen onze zestienjarigen anders hun eerste job vinden om wat geld te verdienen?”
  2. Wordt investeren in emissiehandel even interessant als in bitcoin? “Als koers naar 100 euro gaat, verdubbel je je aandeel”
    PREMIUM

    Wordt investeren in emissiehan­del even interes­sant als in bitcoin? “Als koers naar 100 euro gaat, verdubbel je je aandeel”

    Niet alleen de prijs van bitcoin gaat door het dak, ook de ETS-koers is aan een klim van meer dan 50% bezig sinds het begin van het jaar, en staat dicht tegen de grens van 50 euro. “Misschien zegt ‘ETS’ je niets, maar het is een prijs die onze economie in de komende decennia wellicht meer zal bepalen en vormgeven dan die van bitcoin”, aldus onze beursexpert Geert Noels. Hij legt uit wat het is en waarom deze klimaataandelen interessant zijn.