Elon Musk praatte de munt voor een keer naar beneden in plaats van naar boven.
Volledig scherm
Elon Musk praatte de munt voor een keer naar beneden in plaats van naar boven. © Reuters/Getty

Elon Musk praat koers cryptomunt Dogecoin naar beneden

GeldElon Musk, nochtans een fan van cryptomunten, heeft tijdens een televisieoptreden het voorbije weekend de koers van Dogecoin flink naar beneden gepraat. De cryptomunt Dogecoin ontstond in 2013 als een grap, maar kende het afgelopen jaar zoveel succes dat beleggers ze steeds meer zijn gaan beschouwen als alternatief voor de bitcoin. 

5 reacties

  • Paulus de Mos

    3 jaar geleden
    Milieuvriendelijke auto's maken en ondertussen raketten de ruimte inschieten en speculeren met energieverslindend monopolygeld
  • Danny Bottelier

    3 jaar geleden
    Weg blijven bij tradingplatform Robinhood. Je krijgt wel een bevestiging van aankoop maar je kan uw munten niet in uw persoonlijke wallet onderbrengen.
  • Geert Peeters

    3 jaar geleden
    Wat een grap is dit toch. Dat individu manipuleert de markt om zijn zakken te vullen en iedereen loopt er als een bende schapen/onnozelaars achter aan.
  • Philippe Bultiau

    3 jaar geleden
    Klinkt wel als marktmanipulatie
  • Dirk Verschueren

    3 jaar geleden
    Elon Musk, vooral een lepe businessman. Winst Tesla vooral gebaseerd op co2-certificaten die hij met zijn "groene" auto's kan aanbieden. Cryptomunten naar beneden of boven praten naargelang hij een lage (om aan te kopen) of hoge koers (om te verkopen) nodig heeft. Space-X een marketing-machine, vooral veel spektakel verkopen (autootje in ruimte, 's nachts met veel spektakel landen ...), zo veel geld binnenrijven, waar je dan de beste van de beste kunt wegkopen bij andere bedrijven.
  1. Is een warmtepomp zonder zonnepanelen een slimme investering? “Ook comfort en klimaat spelen een rol”
    Mijnenergie

    Is een warmtepomp zonder zonnepane­len een slimme investe­ring? “Ook comfort en klimaat spelen een rol”

    Tegen 2050 – mogelijk zelfs vroeger – moet iedere Vlaamse woning van het gas af. De warmtepomp vormt in veel gevallen het aangewezen alternatief voor de aardgasketel. Aangezien een warmtepomp elektrische energie nodig heeft om warmte te halen uit water, lucht of bodem, lijkt de combinatie met zonnepanelen ideaal. Maar biedt de warmtepomp ook voldoende rendement wanneer je niet over zonnepanelen beschikt? Mijnenergie.be klopte aan bij Klaas Decanniere.
  2. Belastingexpert waarschuwt voor fiscale gevolgen van beleggen in bitcoins: "Als je veel transacties uitvoert, zullen je inkomsten beschouwd worden als beroepsinkomen"
    PREMIUM

    Belasting­ex­pert waarschuwt voor fiscale gevolgen van beleggen in bitcoins: "Als je veel transac­ties uitvoert, zullen je inkomsten beschouwd worden als beroepsin­ko­men"

    De handel in virtuele of cryptomunten, waaronder de bitcoin, is hotter dan ooit. Afgelopen jaar ontstond zelfs een fameuze beleggershype. Daardoor is de waarde van bitcoin op een half jaar tijd met 350 procent gestegen en eind februari 2021 is bitcoin voor het eerst uitgestegen boven de waarde van 60.000 dollar, of zo’n kleine 50.000 euro. Maar wat als je zelf in bitcoin gaat beleggen en je na verloop van tijd je virtuele munt met een mooie meerwaarde kan gaan verkopen? Word je dan belast op je winst of niet? Onze fiscaal expert Michel Maus ontwart het fiscale kluwen.