RV, Photonews, Belga
Volledig scherm
© RV, Photonews, Belga

Ook Test Aankoop waarschuwt voor phishingberichten in naam van bpost én van FOD Financiën

Een nieuwe golf frauduleuze sms'en en e-mails doet de ronde. Oplichters doen zich voor als bpost of de federale overheidsdienst Financiën om mensen geld en/of gegevens afhandig te maken. Daarvoor waarschuwt consumentenorganisatie Test Aankoop maandag. Gisteren trok ook bpost zelf aan de alarmbel. Meer dan 5.700 mensen maakten afgelopen weekend melding van een phishingpoging in naam van bpost bij onlineveiligheidsplatform Safeonweb.

12 reacties

  • Georges Vande Velde

    2 jaar geleden
    Het wordt stilaan tijd dat de overheden dergelijke praktijken kunnen traceren. De criminelen gebruiken de identiteit van Overheden ( ebox ) Banken,Bpost e.a om de burger te bestelen. Als ik weet dat iemand mijnidentiteit gebruikt of misbruikt dan neem ik aktie en maatregelen en wat doen de overheden,banken, Bpost enz.. u zeggen dat ge moet opletten. Waanzin de burger betaald voor een veilig communicatiesysteem,wel dan moet de eigenaar van dit systeem verantwoordelijk zijn en niet de gebruiker .
  • Martin Van Lersberghe

    3 jaar geleden
    het was toch allemaal ZOOOOOOOOO veilig volgens de banken! tot dat je er met twee voeten in trapt! voor elk website moet je tegenwoordig cookies toestaan, dit is ook een vorm van phishing om je gegevens te achterhalen, zelfs de befaamde chashback is een vorm van phishing, bij mij mag de winkelier deze korting zelf toepassen of ik ga op een ander!
  • Remco Roebben

    3 jaar geleden
    Misschien handig om er ook bij te melden welke app wordt geïnstalleerd of op zijn minst hoe die te verwijderen mocht er toch iemand op die link hebben geklikt.
  • Mike Van der Veen

    3 jaar geleden
    Dit is inderdaad zoals iemand anders hier onder al schreef al jaaaaaaaaren bezig voor vanalles: Pakjes, Telenet, geldprijzen die je kunt winnen, nieuwe bankkaart, enzovoorts.
  • Patrick De Maeyer

    3 jaar geleden
    Ondanks dat we onze cookies zelf kunnen instellen worden onze mail adressen nog door verkocht aan derde als je niets verwacht van deze diensten gewoon negeren zullen wel brief sturen en je kan nog altijd zelf contact opnemen niet deze diensten