RV
Volledig scherm
PREMIUM
© RV

Grootste verrassing na gemeenteraad Sint-Truiden: Veerle Heeren mag burgemeester blijven, maar wil (even) niet meer

Ja, haar coalitieparters Open Vld en N-VA veroordeelden haar optreden. Maar omdat het nog altijd erger kan - de stad in een politieke crisis storten - mocht Veerle Heeren (CD&V) van hen toch burgemeester van Sint-Truiden blijven. Zij gaf maandagavond voor het eerst echt tekst en uitleg, waarom ze zelf was voorgekropen bij de vaccinaties en misschien ook enkele naasten een zetje had gegeven op de wachtlijst. Nu eens ijskoud, dan weer met een snik in de stem. En toen bleek dat ze mocht blijven, zorgde ze meteen na de gemeenteraad zelf voor een verrassing. Relaas van een historische gemeenteraad in Sint-Truiden. 

320 reacties

  • Chris Beeke

    3 jaar geleden
    buiten ermee .
  • paul volonge

    3 jaar geleden
    Hoor net nop het nieuws medewerker stad Diest direct ontslagen voor hetzelfde waarom mag de burgemeester blijven of is zij soms meer
  • frans Venloo

    3 jaar geleden
    Haar wedde loopt door wat wil U nog meer ?
  • Brent Somers

    3 jaar geleden
    Hoe kan je als inwoner hier nog vertrouwen in hebben ? En de rest van de partijen zijn meelopers.
  • Roger Vanthillo

    3 jaar geleden
    Heeren zou beter de eer aan zichzelf houden. Ze misbruikte, ondanks alle doorzichtige verontschuldigingen, haar macht en laat een verdeelde stad achter. Het is in een democratie de taak van de oppositie dit te controleren en aan te kaarten. Maar ook Vooruit deed dit niet zonder enige bijbedoelingen.