De terrassen in Gent zaten afgelopen weekend alvast overvol.
Volledig scherm
PREMIUM
De terrassen in Gent zaten afgelopen weekend alvast overvol. © Wannes Nimmegeers

Hamvraag op Overlegcomité vandaag: vanaf 1 juni of 9 juni binnen op café of restaurant?

Wordt de zomer van 2021 er dan toch één met festivals, jeugdkampen en relatieve vrijheid? Dat is de vraag die de topministers van ons land vandaag op het Overlegcomité zullen moeten beantwoorden. De sterren lijken alvast gunstig te staan: in alle plannen breekt vanaf juli écht het rijk der vrijheid aan. Een overzicht van de mogelijke versoepelingen die op tafel liggen.

94 reacties

  • Toshak

    3 jaar geleden
    Euh... restaurants moeten binnen sluiten om 22u. Geldt dat dan ook voor feestzalen? Of zijn de enen weer meer gelijk dan de anderen in Jambonland?
  • Rudi Iven

    3 jaar geleden
    Dream on! Met de Indische variant in optocht waar tegen geen vaccins blijken te werken, de nog steeds volle ziekenhuizen en het kuddegedrag van de afgelopen dagen zit er eerder een volledige lockdown aan te komen dan al die geplande versoepelingen. En waar blijft het applaus voor de zorgsector? Die mensen hebben ook recht op vrijheid!
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    hou mij vast , ze zijn nu niet meer te houden , vrees dat het snel kan gedaan zijn hoop van niet gun iedereen alles denk dit is teveel van het goede , hoop ik heb ongelijk.
  • Ferdinand Nuyts

    3 jaar geleden
    Beste werkmensen als je in cafe of horeca gaat werken stel dan eerst uw eisen en uurloon
  • Martine Van der auwera

    3 jaar geleden
    Als ik de commentaren hier lees achter heel veel artikels heeft marc van ranst zijn job heel goed gedaan mensen tegen elkaar opgezet niemand durft iets in vraag te stellen en iedereen blijkt heel veel angst te hebben voor iets waar we al zolang met leven.Ook door de eenzijdige berichtgeving heb ik het gevoel dat de meeste mensen denken dat men n In belgie nog enkel ziek word en sterft aan covid
  1. Nieuw programma ‘Knappe koppen’ veroorzaakt nieuwe rel bij VRT: “Schaamteloos en cynisch”
    PREMIUM
    57

    Nieuw programma ‘Knappe koppen’ veroor­zaakt nieuwe rel bij VRT: “Schaamte­loos en cynisch”

    Een soort van ‘Topdokters’, maar dan over straffe Vlaamse ingenieurs: dat moet ‘Knappe koppen’ op VRT worden. Maar het programma is, lang voor de eerste opname, bron van alwéér een nieuwe rel over de openbare omroep. De VRT-top zou al te graag de 500.000 euro subsidie van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) hebben aanvaard, zonder inhoudelijk debat over zo’n programma. En dat is, volgens critici, niet de eerste keer. Wij gingen na wat er precies aan de hand is bij de openbare omroep.
  2. Vakbonden beschuldigen topman van “overmatig alcoholgebruik en verbaal geweld”: wat is er aan de hand bij de Nationale Loterij?
    PREMIUM
    13

    Vakbonden beschuldi­gen topman van “overmatig alcoholge­bruik en verbaal geweld”: wat is er aan de hand bij de Nationale Loterij?

    Opschudding in het huis waar de lottoballetjes vallen en de jackpots worden uitgedeeld. Jannie Haek (58), CEO van de Nationale Loterij, wordt “onaanvaardbaar verbaal geweld” en “overmatig alcoholgebruik” verweten. “Hij staat neus aan neus tegen je te roepen en noemt je dom in het bijzijn van anderen”, zegt een werknemer aan HLN. De vakbonden stuurden de raad van bestuur een officiële brief met hun bezorgdheden. Wat is er aan de hand? Haek was in het verleden al CEO van de NMBS Holding en staat bekend als iemand die “rechttoe rechtaan” is.