Van Gucht: “Kunnen nog steeds eind mei onder of rond 500 bezette bedden op intensieve zorgen uitkomen”

De ziekenhuisopnames blijven dalen en dat is goed nieuws, de besmettingscijfers slabakken intussen wat. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht dinsdag gezegd op de persconferentie van gezondheidsinstituut Sciensano. "We kunnen nog steeds eind mei onder of rond de 500 bezette bedden op intensieve zorg uitkomen, een belangrijk doel voor de reeds aangekondigde versoepelingen", verzekerde Van Gucht. Er liggen op dit moment nog 2.255 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 711 op intensieve zorg. Het gaat om een daling van respectievelijk 18 en 14 procent op weekbasis.

20 reacties

  • collart peggy

    3 jaar geleden
    Steven van Gucht is een goed mens , als de regering niet naar hun advies luisteren kunnen virologen niets aan doen, voor mij is hij een toppertje
  • Henri Van Hulsel

    3 jaar geleden
    Natuurlijk dat het daalt. Als er in de laatste weken tot 3500 dagelijks gemiddeld besmettingen waren en dagegelijks maar rond de 250 ziekenhuisopnamens, moeten de overblijvende 2750 toch ergens naartoe. Dit zijn de mensen thuis op quarantaine waarvan er dagelijks evenveel bij kwamen en ook bijna evenveel uitkwamen. En deze kurve is ook aan het dalen. De enige uitleg is dat het virus bij mutatie verzwakt. Vandaar die geleerde uitspraken.
  • Freddy Henslegers

    3 jaar geleden
    Hola, ze zijn daar bij Tomorrowland met briefjes aan het zwaaien. Natuurlijk zullen zij onder de 500 zitten. Wedden?
  • Bruno busschots

    3 jaar geleden
    Ik ben geen viroloog, verre van. Maar ik weet wel dat de cijfers uit medisch standpunt gezien verre van voldoende zijn om van versoepelingen te spreken. Waar zijn de cijfers op gebaseerd? We zijn begonnen met 1 besmetting remember? De vorige versoepelingen waren niet bepaald succesvol? Ik veronderstel dat u ook wel weet dat er slechts een probaat middel is om uit de crisis te geraken, grenzen dicht, volledige lockdown en vaccineren. Uitroeien zal niet lukken, maar de nul moet het doel zijn!
  • Karel De Martelaere

    3 jaar geleden
    Scheyts belooft draaiboeken, sneltesten en vaccinaties voor leerkrachten. De scholen moesten openblijven. Nu gaat de hele samenleving open, met nog steeds 3000 besmettingen per dag. In ons korps, middelbare school met 900 leerlingen, is er nagenoeg niemand gevaccineerd. Schandalig. Beroepscriminelen krijgen zelfs voorrang. Binnen twee weken 5000 besmettingen per dag in het rijk der vrijheid? Als je niet verantwoordelijk bent voor je beslissingen kun je inderdaad makkelijk beslissingen nemen.