Viroloog Marc Van Ranst
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst © BELGA

Vzw Viruswaanzin dient klacht in tegen Marc Van Ranst

De vzw Viruswaanzin zal woensdag bij het Mechelse gerecht een klacht met burgerlijke partijstelling indienen wegens laster en eerroof tegen viroloog Marc Van Ranst. Viruswaanzin pikt het niet dat Van Ranst hen beticht van bendevorming nadat enkele lezers berichten met doodsbedreigingen jegens de professor hadden gepost op de website van de vzw.

24 reacties

  • GEERT ENGELS

    3 jaar geleden
    Viruswaanzin is inderdaad waanzin. Beter van zulke organisaties te verbieden. En wat Van Ranst zelf betreft die doet zijn werk tenminste nog voortreffelijk. Politiekers zouden beter wat meer naar deze mensen luisteren dan zouden ze zulke dwaze versoepelingen als nu niet in sneltempo uitvoeren. Maar ja , feesten en zuipen komt inderdaad op de eerste plaats, dat kan stemmen opleveren. Ik hoop dat men deze populistische politiekers ook voor de rechter zal slepen als het misloopt uit domheid.
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    Sommige mensen ge- of misbruiken nu eenmaal de populariteit die hun geboden werd door de media, die hen een bijna dagelijkse 'vrije tribune' geven. De media gaan hier zeker niet vrijuit!
  • Dirk Corens

    3 jaar geleden
    Kan aub iemand die kindjes van viruswaanzin terug in hun bedje stoppen. Van Ranst doet gewoon zijn werk naar beste vermogen en met de kennis die er op dit moment is. Wanneer dit allemaal straks voorbij is zal Van Ranst niet meer te zien op de schermen en ik denk niet dat hij daar rouwig over gaat zijn.
  • Ludo Van Damme

    3 jaar geleden
    Extreem-rechtse viruswaanzin.
  • Eric Grosemans

    3 jaar geleden
    Alexa Grieken, omdat Van Ranst iets zegt dat u niet aanstaat moet die maar vermoord worden? U vindt dat goed? Leuk persoon bent u. U schrijft hier ook veel wat mij niet aanstaat, dus?
  1. Drie dagen na FAROEK-reportage: politie vat man die vrouw (69) verkrachtte in haar huis

    Drie dagen na FA­ROEK-reportage: politie vat man die vrouw (69) verkracht­te in haar huis

    De man die begin maart een vrouw van 69 bij haar thuis in Sint-Niklaas heeft overvallen én verkracht, is opgepakt. Hij wordt vandaag nog voor de onderzoeksrechter geleid. Afgelopen zondag verspreidde de politie bewakingsbeelden van de man in ons opsporingsprogramma FAROEK, te bekijken hier op HLN. De speurders benadrukten toen hoe belangrijk het is dat de man snel gevat zou worden: “Hij is zeer gevaarlijk. Hij zei dat hij dit moest doen van de stemmen in zijn hoofd.”
  2. Foto’s van luxeleven op Tenerife doen Blankenbergse kapper Dylan L. (28) de das om: “Hij pronkte met wagen van 117.000 euro op Instagram”
    PREMIUM

    Foto’s van luxeleven op Tenerife doen Blanken­berg­se kapper Dylan L. (28) de das om: “Hij pronkte met wagen van 117.000 euro op Instagram”

    Hij had het hazenpad al gekozen, toen de rechter in Brugge hem eind december vorig jaar bij verstek veroordeelde tot een effectieve celstraf wegens nieuwe drugsfeiten. Maar de Blankenbergse kapper Dylan L. (28) deelde gretig foto’s van het leventje dat hij intussen leidde op Tenerife. Met een Mercedes C63 én een gepersonaliseerde nummerplaat als ultiem symbool van al die luxe. Dat gepoch deed hem zaterdag de das om. Portret van een kapper met losse handjes, die vorige week nog genoemd werd in een zaak rond smokkel van drugs in de gevangenis van Brugge.
    Blankenberge