Met asperges haal je de lente in huis. ©  Shutterstock

Asperges: zo kies je ze en dit doe je met de schillen

Heerlijke lentegroenten, die asperges. Maar hoe kies je de meest verse exemplaren? En wat doe je met de schillen? Dit zijn de tips van Sofie Dumont.

“Hoe witter de asperges zijn, hoe beter”, zegt Sofie Dumont. “Ik kies ook altijd heel dikke asperges.” Je schilt ze best zorgvuldig. De ‘kontjes’ – het hardere gedeelte onderaan – snij je ook af. “Je kunt ze ook breken, maar ik vind dat je dan te veel verlies hebt, dus ik snij ze het liefst af.” De schillen bewaar je in de diepvries om nadien soep van te maken. “Ook belangrijk om te weten: groene asperges moet je niet schillen.”

Klik hier voor het recept van de makkelijke aspergeroomsoep van Sofie Dumont.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer