Op de plaats van het ongeval aan Poeyelheide in Lille hebben vrienden en familie bloemen, kruisjes en foto’s neergelegd. © bvdl

Vrienden herdenken Tibau (18) na ongeval in Lille, dronken bestuurder (21) blijft aangehouden

Lille, Kasterlee -

R.B., de 21-jarige bestuurder die het ongeval in Lille veroorzaakte waarbij Tibau Verelst (18) omkwam, blijft aangehouden. Dat heeft de onderzoeksrechter beslist. De twintiger had zondagnacht gedronken en reed wellicht te snel. Vrienden van Tibau hebben op de plaats van het ongeval bloemen en herinneringen neergelegd.

Voor vrienden en familie van de 18-jarige Tibau uit Kasterlee is het verlies nog heel vers. Op de Poeyelheide op de plek waar de auto tegen de boom botste, hebben ze een gedenkplaats gemaakt. Er worden bloemen, kaarsen en foto’s neergelegd. Een van zijn vrienden maakte voor de gedenkplaats ook een rookwolk met de brommer.  

Bestuurder R.B. (21), een vriend van Tibau, legde na het ongeval een positieve ademtest af. Hij werd aangehouden en vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor onopzettelijke doding, onopzettelijke slagen en verwondingen tegenover de andere passagiers, dronkenschap, rijden onder invloed van alcoholintoxicatie, voorzienbare hindernis, voertuig in de hand houden en geen gordeldracht.

De onderzoeksrechter besliste om de aanhouding verder te zetten. Vrijdag zal B. zich voor de raadkamer moeten verantwoorden. “Het onderzoek naar de omstandigheden van het ongeval wordt nog verdergezet”, reageert parket. R.B. werd eerder al eens veroordeeld voor rijden onder invloed. (brip, bvdl)

 © bvdl

 © bvdl

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Misdaad Kempen