Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld).
Volledig scherm
Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). © Photo News

Driekwart inbreuken op kilometerheffing door buitenlandse vrachtwagens

Het gros van de inbreuken op de kilometerheffing gebeurt door buitenlandse vrachtwagens. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) op een schriftelijke vraag van Carmen Ryheul (Vlaams Belang).

13 reacties

  • Anita Billen

    3 jaar geleden
    Hoog tijd om dat op te halen dan
  • Jan Bakx

    3 jaar geleden
    We kunnen misschien nog een jobke geven aan één of anderen incompetente gebuisde politieker. Minister van ongeïnde boetes of zo? Iets voor Kaouakibi?
  • Dirk Bytebier

    3 jaar geleden
    Wanneer je als Belg in het buitenland Roemenië, Bulgarije,Polen etc...een boete oploopt om je vignet niet te betalen zal je blijven staan ter plaatse , in België is natuurlijk alles mogelijk als niet Belg , het paradijs voor niet Belgen .
  • Tom De Schutter

    3 jaar geleden
    Dus een privé persoon uit nederland moet hier zijn boete onmiddelijk betalen maar een vrachtwagenchauffeur niet?! Weer typisch Belgisch.
  • Frankie A S Goethals

    3 jaar geleden
    Inderdaad, vrachtwagen aan de ketting tot betaling. Alles zal binnen het uur geregeld zijn. Géén medelijden!
  1. “Alcoholwaarschuwingen op elke parasol?”: sector uit ongenoegen over nieuw ontwerp rond alcoholreclame

    “Alcohol­waar­schu­win­gen op elke parasol?”: sector uit ongenoegen over nieuw ontwerp rond alcoholre­cla­me

    Een voorlopig ontwerp van een ministerieel besluit van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) over alcoholreclame zorgt voor ongenoegen binnen de sector. Daarin staat dat er gezondheidswaarschuwingen zouden moeten komen bij alle vormen van alcoholreclame en dat in een soort roterend systeem. Concreet zou dat volgens ‘VTM Nieuws’ kunnen betekenen dat er op bijvoorbeeld parasols met bierreclame ook nog verschillende alcoholwaarschuwingen moeten gedrukt worden. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) probeert te sussen: “De discussie is niet afgelopen.”