Lastige avondspits in Merksem door palmolie op de weg

Een kilometer lang oliespoor zorgt dinsdagavond voor de nodige verkeershinder in Merksem. De brandweer probeert het wegdek al enkele uren proper te krijgen, maar dat gaat voorlopig redelijk moeizaam. Ook de civiele bescherming komt met extra materiaal ter plaatse voor ondersteuning.

De eerste meldingen kwamen iets na de middag binnen. “Het betreft een oliespoor van zo’n kilometer lang dat vanaf de Groenendaallaan over de Bredabaan en de Minister Delbekelaan tot aan de Burgemeester Gabriel Theunisbrug op de weg ligt”, legt woordvoerder Jasmien O van Brandweer Zone Antwerpen uit.

“Onze ploegen zijn ter plaatse en doen hun uiterste best om het wegdek zo snel mogelijk proper en vrij te krijgen, maar dat verloopt momenteel moeilijk. De civiele bescherming komt ter plaatse met extra materiaal voor ondersteuning”, aldus O nog. Omstreeks half vijf kon het kruispunt van de Groenendaallaan en de Bredabaan al vrijgegeven worden.

Het palmoliespoor zorgt uiteraard voor de nodige verkeershinder, zo net voor de avondspits. In en rond Merksem staan er lange files. De Antwerpse politie is ter plaatse om de verkeerschaos in goede banen te leiden. Ook het tramverkeer ondervindt de nodige hinder. “Waar de olie vandaan komt, is nog niet duidelijk en wordt verder onderzocht”, aldus politiewoordvoerder Willem Migom.

 © BFM

 © BFM 

 © BFM 

 © BFM 

 © BFM 

 © BFM 

 jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER