Israël blijft aanvallen tot er “totale, langdurige stilte” is

De spanningen tussen de Israëliërs en de Palestijnen zijn afgelopen nacht opnieuw hoog opgelopen. Vanop de Gazastrook werden honderden raketten naar Israël afgevuurd. Daarbij vielen zeker twee doden. Israël voerde dan weer een nieuwe reeks bombardementen uit op de Gazastrook. Langs Palestijnse zijde sneuvelden al 48 mensen, onder wie 14 kinderen en 3 vrouwen. De VN-Veiligheidsraad komt vandaag in spoedzitting bijeen.

  1. TERUGLEZEN GAZA. Israëlisch parlement steunt Netanyahu: geen Palestijnse staat zonder toestemming van Israël

    TERUGLEZEN GAZA. Israëlisch parlement steunt Netanyahu: geen Palestijn­se staat zonder toestem­ming van Israël

    Tientallen Palestijnen zijn dinsdag omgekomen door Israëlische aanvallen in het zuiden en zuidoosten van Gaza, meldt het Palestijnse persbureau ‘Wafa’. Een Israëlische raketaanval in Damascus heeft daarnaast volgens Syrische staatsmedia aan zeker twee mensen het leven gekost. Ondertussen beschuldigt de Colombiaanse president Gustavo Petro Israël van het plegen van genocide op de Palestijnen in de Gazastrook, nadat zijn Braziliaanse evenknie Luiz Inacio Lula Da Silva dat eerder al deed. De Argentijnse president Javier Milei betoog recent juist dat Israël het recht heeft om zichzelf te verdedigen. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 21 februari terug.
  2. Vlamingen in Israël en Gaza getuigen: “Als luchtalarm afgaat, is er 1,5 minuten tijd om dekking te zoeken”
    Play

    Vlamingen in Israël en Gaza getuigen: “Als luchtalarm afgaat, is er 1,5 minuten tijd om dekking te zoeken”

    De spanningen tussen de Israëliërs en de Palestijnen zijn afgelopen nacht opnieuw hoog opgelopen. Vanop de Gazastrook werden honderden raketten naar Israël afgevuurd. Daarbij vielen zeker twee doden. Langs Palestijnse zijde sneuvelden al 48 mensen, nadat Israël een nieuwe reeks bombardementen uitvoerde op de Gazastrook. De Vlamingen Benjamin Bollen en Hannelore Eykens beschrijven bij HLN LIVE hoe zij afgelopen nacht beleefden in Israël en Gaza. “De lucht flikkerde op als was het een kerstboom.”